Малки и големи бадминтонисти се представиха успешно през уикенда

Отборите на мъжете и жените на КФВС „Атлет“ се класираха между 5 и 8 място в Държавния отборен шампионат и това е най-голямото им постижение през последните години.

По регламент всеки екип е съставен от 5 възрастни и 2 младежи.

Разпределени са в 4 групи по 3 отбора. Първите се борят за местата между първо и четвърто, а последните спорят за запазване на мястото в групата на най-добрите.

И мъжкият, и женският тим постигнаха по една победа и загубиха от един съперник.

Илиян и Красимир Кръстев, Петко Тодоров, Васил Пасков и Йордан Николов, допълнени с юношите Стефан Терзиев и Никола Колев победиха в групата с 5:2 отборът на Пазарджик и загубиха от Хасково със 7:0.

Не по- малко трудна беше и групата на жените. Весела Маринска, Христомира Поповска и Антония Налбантова и почти „невръстните“ Михаела Чепишева и Калояна Налбантова- на 12 и 11 години загубиха драматично битката с НСА с 4:3 и победиха състава на Русе с 6:1 срещи. Така те заеха вторит места в групите си и догодина отново ще се състезават в „А“ група на първенството.

В същото време на турнир в Стара Загора се проведе Национален турнир за деца до 13 години.

При момчетата първото място извоюва Станимир Терзиев, а схемата отреди на осминафинал един срещу друг да застанат Светослав и Георги Манчев. Гошко победи, но на четвъртфинал загуби от Станимир.

В отсъствието на Михаела и Калояна при момичетата шампионка стана Трейси Матева от Севлиево, а на второ и трето място са Цветина Попиванова и Елеонора Иванова.

Само след 2-3 години ще имаме отбори и при мъжете и при жените, които ще се борят за призово класиране – уверен е играещият треньор Илиян Кръстев.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини