Най-бързият РС работи с процесор Intel i7

Британската компания Yoyotech, която се занимава с продажба на компютърна техника, представи настолния компютър Fi7EPOWER MLK1610, създаден с единствената цел да покаже най-добрата производителност в света.

Системата Fi7EPOWER MLK1610 е изградена на базата на процесора Intel i7-965 Extreme Edition, с работна честота до 3.73 GHz.
Процесорът и 9-гигабайтовата оперативна памет Corsair DDR3 са монтирани върху дънна платка Asus P6T на чипсет Intel X58 Express.

Видеосистемата на компютъра се състои от HIS Radeon HD 4870 X2 с два видеопроцесора AMD RV770 и 2 гигабайта памет GDDR5, допълва електронното издание Компюлента.

За да повишат производителността на машината неговите създатели поставили като основен диск скоростен SSD Intel X25-M, който в 80-гигабайтов вариант струва около 600 долара. Освен това в качеството на втори диск е поставен терабайтен HDD Samsung.

При тестовете на пиковата производителност при целочислени изчисления SPEC системата шампион събрала 130 точки, което автоматично я прави най-бързия персонален компютър на съвремието.
Изданието припомня, че предишният рекорд беше на Sun UltraSPARC, който на същия тест получи 85.5 точки.

Машина от класа на Fi7EPOWER в минимална конфигурация може да бъде сглобена за всеки, който има възможност да плати 4000 лири.

От Yoyotech смятат, че такъв компютър ще бъде идеален за дизайнери и професионални студиа, които имат нужда от бърза обработка на голямо количество снимки и видео при свръхвисока резолюция.
Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини