Microsoft дава нова възможност за легализиране на неоригинални Windows

От началото на ноември компанията дава възможност на потребителите на Windows Vista Business в България да лицензират нелегалните версии на операционната система, които притежават.

Това става възможно чрез Споразумение за получаване на оригинален лиценз (Get Genuine Windows Agreement - GGWA) и Комплект за получаване на оригинален лиценз (Get Genuine Kit - GGK). И двете решения са предназначени за клиенти, които използват неоригинална версия на операционната система на вече закупени персонални компютри и желаят да я лицензират. Те не са подходящи за лицензиране на операционната система при закупуване на нов компютър, поясняват от Microsoft България.
Комплектът за получаване на оригинален лиценз (GGK) е предназначен за легализиране на неоригинални версии на Windows на много малки компании и крайни клиенти. Той включва диск с лицензирана версия на операционната система и "сертификат за автентичност". Комплектът може да се закупи от фирмите партньори на Майкрософт в България.
Microsoft предлага Споразумението за получаване на оригинален лиценз (GGWA) в два варианта: за малки и средни компании (GGWA-SMO) при закупуване на минимум 5 лиценза и за големи компании (GGWA-LO), където изискванията за минимален брой лицензи варират в зависимост от държавата, в която се предлага. Първият вид може да се закупи от всяка компания партньор на Microsoft, докато втория се предлага само от доставчици отговарящи за големи клиенти или директно от разработчика.
Споразумение за получаване на оригинален лиценз (GGWA) и Комплект за получаване на оригинален лиценз (GGK) за Windows XP Professional също се предлагат - още от миналата година. Те ще продължат да се предлагат и след 1 ноември, така че легализирането на неоригинални версии на Windows XP Professional също все още е възможно.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини