Отборът по колоездене благодари за бързата реакция и подкрепата на доброволците от БЧК

    Неоценима помощ оказаха госпожа Росица Начева и момичетата от доброволния отряд на БЧК в гр. Първомай на Отборът на общинския център по приложно колоездене "Първомай". Благодарение на нейната бърза реакция и краткия курс по долекарска помощ, реализиран с помощта на младите червенокръстци, състезателите спечелиха първото място в тази дисциплина във Втория кръг на републиканският шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА на 3-4.06.2016 г. в гр. Благоевград.

    Само седмица преди това, състезавайки се в по-горната възрастова група отборът застана на четвърто място. В разговор между колеги и съдии е било изказано мнение за слабата работа в посока оказване на първа помощ. Това стимулира треньорът на първомайци Минко Павлов да потърси Червения кръст. Отзовава се Росица Начева, която се оказва майка на най-добре представилия се състезател – Йордан Начев от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Тя  организира бърза демонстрация и няколко дни по- късно децата от Общински център за обучение на деца и ученици по безопасност на движението и приложно колоездене "Първомай" показват завидни знания и печелят призовото място.

    В това състезание Йордана Тошева, която е ученичка в пети клас на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Първомай, се справи отлично с управлението на велосипеда и завоюва бронзовия медал при момичетата. В крайното класиране Отборът ни остана четвърти непосредствено след старите школи на Берковица, Силистра и Пирдоп.

    Тази година Първомай отново ще бъде домакин на кръг от Републиканското първенство. Той ще се проведе на 24 и 25 юни и в него ще могат да се включат всички желаещи да покажат знания и умения за управление на велосипед.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини