"Далматин дог шоу" се превърна в събитие от високо ниво

Съдията Рьоне Йохансон, Мелба със своя хендлер и председателя на Българския Далматин клуб - Таня Арангелова

Специализираната изложба „Далматин дог шоу – Първомай 2015“ се превърна в истинско събитие от най- високо ниво не само заради участието на един от най-строгите съдии в тази област, не само заради една от най-грациозните и красиви породи, а и защото беше отлично организирано, с участието на много ентусиазирани деца и благодарение спомоществователството на редица фирми и хора.

Специализираните изложби на дадена порода, обикновено не са така зрелищни. Тяхната основна цел е да получат стопаните на кучетата информация за предимствата и недостатъците на своите питомници. Съдията прави детайлен разбор за качествата на всяко четириного. Това понякога може да се стори досадно за незаинтересования зрител. Вместо това присъствалите на събитието получиха много информация, научиха любопитни детайли от кинологията и по- специално отнасящите се за породата далматин. За това се погрижи Председателя на Българския далматин клуб – Таня Арангелова

Доволен от видяното беше и Рьоне Йохансен. Той сподели, че за него тази киноложка изложба е истински празник. Чудесно организиран и с участието на прекрасни кучета. Въпреки това без колебания е избрал екземплярът, който е грабнал сърцето му - една дама – ветеран на име Мелба.

Йохансен е авторитет сред кинолозите и собствениците на чистокръвни породи. Самият той е собственик на един от най – добрите развъдници за далматини. Оценките му са винаги строги, но коректни и не подлежат на съмнения. Въпреки, че състезанието се провеждаше в Първомай и очакванията на публиката да бяха, че местният любимец Голди ще спечели, съдията категорично посочи Мелба за победител между всичките 29 кучета, участвали в изложбата.

Гого е кавалер и най-голям почитател на Мелба-пошегува се стопанинът му Пеньо Запрянов. За това винаги в пряк двубой отстъпва на Мелба, а и тя е две години по-млада от 10 годишния ни ветеран. А Йонхасн каза, че Мелба не е една от най-хубавите кучки в Европа , а най-хубавата.

Като сбъдната мечта е тази изложба – призна Пеньо Запрянов. Той е наясно, че има хора, които не могат да оценят събитието, но е щастлив че се е справил с организацията, че е намерил спонсори, а най- вече е доволен от това, че децата от двата киноложки клуба са се справили блестящо и са доказали на всичките си критици, че когато има кауза, когато им се предлага нещо интересно, те могат да се трудят неуморно. Младежите и тяхната ръководителка Венета Кичукова бяха на линия и в секретариата, и в ринга, и когато трябваше да се пренасят атрибутите от награждаването, дори и в превода от английски.

Далматин дог шоу-то беше подгрято от забавна програма. Талантливи първомайски деца пяха и танцуваха, а след това и отговаряха на въпроси от кинологията.

След края на представянето на далматините и определянето на победителите в четирите категории – бейби, най- красиво мъжко, най- красиво женско куче и куче – ветеран, беше проведено състезание за хендлери - „Дете с куче“ и „Млад хендлер“. При децата победителят е от Първомай - Наделина Ташева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123456_1433177771
    2 0
    19:44, 1 юни 2015
    Мелба от гр.Пловдив наистина е най- красивото куче на "Далматин дог шоу" в гр.Първомай. Благодарим на организатора!
Последни новини