35 °C

"Далматин дог шоу" се превърна в събитие от високо ниво

Съдията Рьоне Йохансон, Мелба със своя хендлер и председателя на Българския Далматин клуб - Таня Арангелова

Специализираната изложба „Далматин дог шоу – Първомай 2015“ се превърна в истинско събитие от най- високо ниво не само заради участието на един от най-строгите съдии в тази област, не само заради една от най-грациозните и красиви породи, а и защото беше отлично организирано, с участието на много ентусиазирани деца и благодарение спомоществователството на редица фирми и хора.

Специализираните изложби на дадена порода, обикновено не са така зрелищни. Тяхната основна цел е да получат стопаните на кучетата информация за предимствата и недостатъците на своите питомници. Съдията прави детайлен разбор за качествата на всяко четириного. Това понякога може да се стори досадно за незаинтересования зрител. Вместо това присъствалите на събитието получиха много информация, научиха любопитни детайли от кинологията и по- специално отнасящите се за породата далматин. За това се погрижи Председателя на Българския далматин клуб – Таня Арангелова

Доволен от видяното беше и Рьоне Йохансен. Той сподели, че за него тази киноложка изложба е истински празник. Чудесно организиран и с участието на прекрасни кучета. Въпреки това без колебания е избрал екземплярът, който е грабнал сърцето му - една дама – ветеран на име Мелба.

Йохансен е авторитет сред кинолозите и собствениците на чистокръвни породи. Самият той е собственик на един от най – добрите развъдници за далматини. Оценките му са винаги строги, но коректни и не подлежат на съмнения. Въпреки, че състезанието се провеждаше в Първомай и очакванията на публиката да бяха, че местният любимец Голди ще спечели, съдията категорично посочи Мелба за победител между всичките 29 кучета, участвали в изложбата.

Гого е кавалер и най-голям почитател на Мелба-пошегува се стопанинът му Пеньо Запрянов. За това винаги в пряк двубой отстъпва на Мелба, а и тя е две години по-млада от 10 годишния ни ветеран. А Йонхасн каза, че Мелба не е една от най-хубавите кучки в Европа , а най-хубавата.

Като сбъдната мечта е тази изложба – призна Пеньо Запрянов. Той е наясно, че има хора, които не могат да оценят събитието, но е щастлив че се е справил с организацията, че е намерил спонсори, а най- вече е доволен от това, че децата от двата киноложки клуба са се справили блестящо и са доказали на всичките си критици, че когато има кауза, когато им се предлага нещо интересно, те могат да се трудят неуморно. Младежите и тяхната ръководителка Венета Кичукова бяха на линия и в секретариата, и в ринга, и когато трябваше да се пренасят атрибутите от награждаването, дори и в превода от английски.

Далматин дог шоу-то беше подгрято от забавна програма. Талантливи първомайски деца пяха и танцуваха, а след това и отговаряха на въпроси от кинологията.

След края на представянето на далматините и определянето на победителите в четирите категории – бейби, най- красиво мъжко, най- красиво женско куче и куче – ветеран, беше проведено състезание за хендлери - „Дете с куче“ и „Млад хендлер“. При децата победителят е от Първомай - Наделина Ташева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123456_1433177771
  2 0
  19:44, 1 юни 2015
  Мелба от гр.Пловдив наистина е най- красивото куче на "Далматин дог шоу" в гр.Първомай. Благодарим на организатора!

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини