С голям концерт "8 март" отбелязаха 70 - ти рожден ден

Детска градина „8 март” в Първомай закръгли 70 години. Деца и учители отбелязаха годишнината с концерт в голямата зала на читалището . Залата едва побра публиката, в която бяха майки и татковци, баби и дядовци, каки и батковци. Между тях бяха много бивши възпитаници, колеги и просто граждани.

Над 250 малчугани танцуваха, пяха и рецитираха. Всяка от групите се представи с хореография, която пресъздаваше живота в детската градина – дневния режим, игрите, забавленията. В акцент се превърна танца на бащите с дъщерите, предизвикал много умиление и сълзи. С ентусиазъм и жар момчетата и момичетата се вихриха  в ритъма на българските народни хора.

С много емоция работихме – признаха учителите, създали това тържество. Някои от тях са   възпитаници на заведението. Юбилеят за тях е почти личен празник, защото са участвали в тържествата и като деца, и сега като част от екипа, който ги е подготвял. Директорът на градината Нели Чепишева благодари  на родителите, които имат доверие на колектива и на  колегите си з тяхната креативност, иновативност, за позитивното отношение и любовта, с която работят.

Детска градина „8 март” е не само най – старото предучилищно звено в общината, тя е най – голямото детско заведение на нейна територия.  Приютила е 200 деца от града , а заедно с филиалите в Караджалово  и Любеново  възпитаниците ѝ в момента са 270, а учителите приемат своята роля като мисия.

За празника Община Първомай подари интерактивна дъска. Градината работи по проект за модернизиране на на материалната база. Миналата година беше изградено ново помещение до основната сграда, а от месец в село Караджалово  отвори врати още една група. Това, което липсва и за което мечтаят учителите е функционален физкултурен салон.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини