19 °C

Малки и големи се вихриха на Празник на фолклорния танц

Петият празник на фолклорния танц в Първомай вече е история. 15 танцови състави се събраха на площада пред читалището в Първомай, за да покажат сложни стъпки под неравноделните тактове на българската фолклорна музика. Празникът е направен за да може всеки танцов клуб да получи поле за изява – признава вдъхновителката и организатор на събитието Татяна Вълчева. Стремежът на всеки състав е да покаже най – доброто, научено през годината. Жени с различни професии – учителки, лекарки, шивачки, продавачки, администратори и държавни служители…, деца от всички възрасти се събраха обединени от идеята да запазят българското, да го популяризират, да го превърнат в оръжие срещу заседналия начин на живот и срещу подронването  на ценностите в обществото.

Първи на сцената излязоха най – малките от „Мини Марица“ с ръководител Мария Иванова. Последваха ученическите състави на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Симона Стоянова, „Веселите крачета“ на Ангелина Кръстева и танцьорите от „Клуб на радостта“, водени от Татяна Вълчева. Момичетата на Севдалина Йорданова от ПГСС „Васил Левски“ за пръв път участваха на Празника на фолклорния танц, а връстничките им от „Арт денс“ се представиха като ветерани. От женските клубове дебют направиха и „Евридика“ – Градина с ръководител Динка Тодорова и „Хорцето“ – Караджалово. С „три в едно“ – възрастови групи се изяви първомайският състав „Хорцето“ с баш хорбашийката Ангелина Кръстева – която се включи в танците на всички водени от нея състави. За втора година участваха и големите “Марици“ с ръководител Мария Иванова, а водената от Ваня Димитрова формация „Евридика“ изиграха шопски танц. Представиха се и гостите от Фолклорен клуб „Хоро“ – Оризово; „Китка“ – Брезово; „Фъртуните на Мишо“ – Хасково, Димитровградски клуб „Гайтани“, танцьорите от село Крепост и Ансамбъл „Седенчица“. Водеща на програмата беше Ралица Георгиева. Накрая под съпровода на „Малка мома“, изпълнена от Михаил Иванов площадът се превърна в шарена черга от редиците право хоро, на което се заловиха над 200 човека. Веселбата продължи заедно с оркестър „Дионис“

Спонсори на събитието бяха „Булконс“, „Грийнс“, Община Първомай, „Сладък път“, ТПК „Михалково“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ро
  Роза
  3 -1
  23:21, 30 май 2015
  Градът ни е жаден за подобни празници.Браво на организаторите и изпълнителите!Жалко,че празникът бе загрозен от нехайната водеща,която не само сричаше,дъвчеше дъвка и излизаше на сцената с телефона си,но и речта и бе изпълнена с изрази като"ъъъъъъъъ,сега ще ви представя...","сега е ред на ааааааааааа..."Моля не опорочавайте празниците на града с нехайни водещи без елементарна култура на поведение!Изразявам не само своето мнение,но и на по-голямата част от зрителите.

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини