19 °C

Песни за любов, морето и ... още нещо подариха "Ретротон" и гости

 

Наситен с музика бе вчерашният 22 май. Като част от 43-те Майски културни тържества се състоя концерт, посветен на естрадната музика. Домакини бяха оркестър „Ретротон“, а гости талантливата младежка група „Класик-Рок“ от Димитровград.

Променливото майско време не уплаши почитателите на „Ретротон“ и въпреки заплахата от дъжд, те стояха и изчакаха своите любимци? В концерта бяха включени естрадно-шлагерни песни и инструментали от близкото и далечното минало. Репертоарът беше съобразен с очакванията на публиката и тя не беше разочарована. Оркестърът отново демонстрира, че има свой собствен стил, който вече е познат на първомайци.

Началото се поставя през 2006г., с организирането на първия рок-концерт по повод  40 годишнината от създаването на първия инструментален състав в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2014г., „Ретротон“ издават първия си самостоятелен SD и DVD диск.

Вече втори творчески сезон, ръководил на състава е Атанас Къндев-клавир и вокал, който в близкото минало бе ръководител и на оркестър „Белите нарциси“.В състава влизат и Славчо Благоев- бас китара, вокал и кръстник на „Ретротон“, Тодор Тодоров- ритъм китара и вокал, Красимир Грозев- ударни интрументи. Тенденцията на оркестъра е за в бъдеще да възстановява и популяризира хитове от миналото в кавъри, съхранявайки истинската, стойностна естрадна музика.

Гостите от „Класик – рок“ бяха приятна изненада за по- младите зрители. Младежите показаха талант и създадоха настроение. Ръководител им е Кирил Русев. Бандата е създадена преди три години към Детски младежки център Димитровград. През този кратък период  от време взема участие в републикански и международни фестивали. Печели първо място в конкурс „Шанс“, първо място на национален фестивал „Златен извор“, а през месец април тази година, специален плакет от международния фестивал за млади таланти в София. „Класик- Рок“ е в състав от: Галена Кафтанова- вокал и ритъм китара, Габриел Колев- соло китара, Георги Анев- бас китара, Бетина Димитрова- вокал и китара, Александър Ангелов- ритъм китара, Стилян Тонев- синтезатор. Младежите дадоха началото на концерта в 18:30 часа.

На края на концерта, двата състава получиха благодарности от организаторите на Майските културни тържества и заслужените аплодисменти на публиката.

 Ина Къндева

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини