19 °C

Песни за любов, морето и ... още нещо подариха "Ретротон" и гости

 

Наситен с музика бе вчерашният 22 май. Като част от 43-те Майски културни тържества се състоя концерт, посветен на естрадната музика. Домакини бяха оркестър „Ретротон“, а гости талантливата младежка група „Класик-Рок“ от Димитровград.

Променливото майско време не уплаши почитателите на „Ретротон“ и въпреки заплахата от дъжд, те стояха и изчакаха своите любимци? В концерта бяха включени естрадно-шлагерни песни и инструментали от близкото и далечното минало. Репертоарът беше съобразен с очакванията на публиката и тя не беше разочарована. Оркестърът отново демонстрира, че има свой собствен стил, който вече е познат на първомайци.

Началото се поставя през 2006г., с организирането на първия рок-концерт по повод  40 годишнината от създаването на първия инструментален състав в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2014г., „Ретротон“ издават първия си самостоятелен SD и DVD диск.

Вече втори творчески сезон, ръководил на състава е Атанас Къндев-клавир и вокал, който в близкото минало бе ръководител и на оркестър „Белите нарциси“.В състава влизат и Славчо Благоев- бас китара, вокал и кръстник на „Ретротон“, Тодор Тодоров- ритъм китара и вокал, Красимир Грозев- ударни интрументи. Тенденцията на оркестъра е за в бъдеще да възстановява и популяризира хитове от миналото в кавъри, съхранявайки истинската, стойностна естрадна музика.

Гостите от „Класик – рок“ бяха приятна изненада за по- младите зрители. Младежите показаха талант и създадоха настроение. Ръководител им е Кирил Русев. Бандата е създадена преди три години към Детски младежки център Димитровград. През този кратък период  от време взема участие в републикански и международни фестивали. Печели първо място в конкурс „Шанс“, първо място на национален фестивал „Златен извор“, а през месец април тази година, специален плакет от международния фестивал за млади таланти в София. „Класик- Рок“ е в състав от: Галена Кафтанова- вокал и ритъм китара, Габриел Колев- соло китара, Георги Анев- бас китара, Бетина Димитрова- вокал и китара, Александър Ангелов- ритъм китара, Стилян Тонев- синтезатор. Младежите дадоха началото на концерта в 18:30 часа.

На края на концерта, двата състава получиха благодарности от организаторите на Майските културни тържества и заслужените аплодисменти на публиката.

 Ина Къндева

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини