Прокурор Йоанна Запрянова поема втори мандат като административен ръководител

Висшият съдебен съвет с 20 гласа „за” и само 1 „въздържал се” избра прокурор Йоанна Запрянова за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура - гр. Първомай. Това се вижда от публикувания кратък протокол на ВСС от днешното му заседание.

Прокурор Запрянова има над 14 години юридически стаж в органите на съдебната власт като младши прокурор и прокурор в районна прокуратура. Това ѝ неин втри мандат като административен ръководител.

В Концепцията си за управление на Районна прокуратура – Първомай, прокурор Запрянова е посочила, че е мотивирана да се кандидатира отново за тази длъжност на базата на натрупания професионален опит и желанието да продължи да работи за нормалното функциониране и ефективното развитие на прокуратурата.

Като основни цели тя посочва: подобряване на качеството на разследването по досъдебните производства, съкращаване на сроковете за разследване, увеличаване на броя на образуваните незабавни и бързи производства, активизиране работата на органите на МВР по установяване на случаи на престъпления, включени в Единния каталог на корупционни престъпления, активизиране изпълнението от страна на прокурорите и разследващите полицаи на правомощията им в досъдебните производства. Наред с тези цели прокурор Запрянова заявява, че ще запази постигнатите вече добри практики и положителни резултати, постигнати в работата на прокуратурата през първия й мандат.

 Членът на ВСС Румен Боев подкрепи кандидатурата на прокурор Йоанна Запрянова. Той изтъкна, че тя като магистрат е точна и прецизна, а опитът й помага да съобрази задачите си с конкретната ситуация в региона.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ro
    Ron
    2 0
    02:16, 23 май 2015
    Пак грешки в текста... бързате ли, не гледате ли, не проверявате ли...?

Още новини

Последни новини