33 °C

Над 150 деца участваха в празничния концерт за 24 май

150 ученици сътвориха празничен концерт за Деня на славянската писменост и българската култура в центъра на Първомай. Както стана традиция през последните години началото беше поставено с шествие и от мажоретен състав „Златаровче“ с ръководител Гинка Димова.  След издигането на националния флаг на пилоните пред читалището, над 80 момичета изпълниха Химна на Кирил и Методий под ръководството на Миглена Стоева. Във формацията се включиха пеещите деца от вокалните групи на НУ „Христо Ботев“ с ръководител Сияна Антонова, хорът на СОУ, вокалната група от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ , воден от Ваня Павлова и Фолклорната група „Дебърче“ с ръководител Ангел Ангелов.

В Деня на българската просвета бяха отличени учители, доказали през годините своя професионализъм, показали иновативни практики в работата си в училищата и детските градини - Гинка Димова от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Елеонора Въцова от ПГСС „Васил Левски“ и  Ивелина Иванова от ОДЗ „8 март“. Председателят на СБУ Янка Чобанова получи награда за социалното партньорство на синдикалната организация с Община Първомай. За пръв път беше отличен гражданин, който не е пряко свързан с просветата и културата в общината -  Пеньо Запрянов за активна гражданска позиция, родолюбие, спомоществователство и за развитие на кинологията и ефективно партньорство с местната власт. Деецът, който беше отличен за принос към развитието на културата  тази година е Ангел Ангелов за дейността му за запазването и популяризирането на тракийския фолклор. Наградите бяха връчени от гостите на тържеството – заместник кмета Николай Митков, председателя на комисията по образованието Росица Генова и Ирена Душкова – старши експерт по организация на средното образование в РИО – Пловдив.

Празникът продължи с поздрав от децата от предучилищната група на Елена Цветкова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.  Виктория Николова изпя емблематичната „Детска планета“, а българският трибагреник се развя в ръцете на танцуващите първокласнички на Венче Колева. Тенчо Янков и Павел Аргиров представиха театрален откъс за същността на изкуството – „... тя е такава – вълци да превъзпитава“.

За зрелостниците вокалната група на НУ „Христо Ботев“ изпълни песента „Един неразделен клас“.

Във фолклорен блок се включиха  танцовите формации „Хорцето“ с хореограф Ангелина Кръстева, танцовия клуб от ПГСС „Васил Левски“ с ръководител Севдалина Йорданова и танцьорите на Симона Стоянова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

На фолклорна разходка из България ни поведоха децата от певческата група „Дебърче“ от читалище „Пробуда“.

На финала водещите Ралица Георгиева, Ивайло Налбантов, Димитра Ташева и Николай Николов поканиха на сцената всички ръководители на състави. Празникът, по сценарий на Теодора Кирякова и Емилия Ангелова и организиран от тях завърши с български танц. Хороводната песен беше подхваната от Михаил Иванов, а 150 деца и граждани се заловиха на дълго хоро.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини