19 °C

Над 150 деца участваха в празничния концерт за 24 май

150 ученици сътвориха празничен концерт за Деня на славянската писменост и българската култура в центъра на Първомай. Както стана традиция през последните години началото беше поставено с шествие и от мажоретен състав „Златаровче“ с ръководител Гинка Димова.  След издигането на националния флаг на пилоните пред читалището, над 80 момичета изпълниха Химна на Кирил и Методий под ръководството на Миглена Стоева. Във формацията се включиха пеещите деца от вокалните групи на НУ „Христо Ботев“ с ръководител Сияна Антонова, хорът на СОУ, вокалната група от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ , воден от Ваня Павлова и Фолклорната група „Дебърче“ с ръководител Ангел Ангелов.

В Деня на българската просвета бяха отличени учители, доказали през годините своя професионализъм, показали иновативни практики в работата си в училищата и детските градини - Гинка Димова от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Елеонора Въцова от ПГСС „Васил Левски“ и  Ивелина Иванова от ОДЗ „8 март“. Председателят на СБУ Янка Чобанова получи награда за социалното партньорство на синдикалната организация с Община Първомай. За пръв път беше отличен гражданин, който не е пряко свързан с просветата и културата в общината -  Пеньо Запрянов за активна гражданска позиция, родолюбие, спомоществователство и за развитие на кинологията и ефективно партньорство с местната власт. Деецът, който беше отличен за принос към развитието на културата  тази година е Ангел Ангелов за дейността му за запазването и популяризирането на тракийския фолклор. Наградите бяха връчени от гостите на тържеството – заместник кмета Николай Митков, председателя на комисията по образованието Росица Генова и Ирена Душкова – старши експерт по организация на средното образование в РИО – Пловдив.

Празникът продължи с поздрав от децата от предучилищната група на Елена Цветкова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.  Виктория Николова изпя емблематичната „Детска планета“, а българският трибагреник се развя в ръцете на танцуващите първокласнички на Венче Колева. Тенчо Янков и Павел Аргиров представиха театрален откъс за същността на изкуството – „... тя е такава – вълци да превъзпитава“.

За зрелостниците вокалната група на НУ „Христо Ботев“ изпълни песента „Един неразделен клас“.

Във фолклорен блок се включиха  танцовите формации „Хорцето“ с хореограф Ангелина Кръстева, танцовия клуб от ПГСС „Васил Левски“ с ръководител Севдалина Йорданова и танцьорите на Симона Стоянова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

На фолклорна разходка из България ни поведоха децата от певческата група „Дебърче“ от читалище „Пробуда“.

На финала водещите Ралица Георгиева, Ивайло Налбантов, Димитра Ташева и Николай Николов поканиха на сцената всички ръководители на състави. Празникът, по сценарий на Теодора Кирякова и Емилия Ангелова и организиран от тях завърши с български танц. Хороводната песен беше подхваната от Михаил Иванов, а 150 деца и граждани се заловиха на дълго хоро.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини