Магията на фолклора завладя сцената на читалището

С много настроение премина концертът на Фолклорен ансамбъл „Първомай” с ръководител Кичка Петкова, в деветнадесетия ден на 43 – те Майски културни тържества.

В концертната програма място намериха песни и танци от всички фолклорни области. Смесеният хор откри програмата с песента „Извило се вито хоро“ . Две семейни двойки – Юлия и Ангел Ангелови и Тоска и Димитър Калоферови – в дуетни изпълнения показаха спятост в представените песни.
Квартет „Аура” с новaтa си акапелa „Севдалино детелино” и „Вечеряй Радо” - в съпровод на Наталия Георгиева отново накараха публиката да затаи дъх.
Танцова формация „Евридика” с „Влашки танц” и „Шопска сюита” вдигнаха адреналина в зрителната зала. Момичета грееха в новите си литаци, а краката им сякаш не стъпваха по земята.
С „Провикна се Дели Димо” в изпълнение на всички вокални изпълнители и танц на „Евридика” завърши фолклорния концерт.
Приятелите на народното музика в община Първомай добре познават певците, музикантите и танцьорите на ансамбъла, обичат техните изпълнения и се радват на успехите им у нас зад граница. Отличията им нямат нужда от изброяване. Женска и мъжка фолклорни групи и квартет „Аура” с диригент Кичка Петкова, танцова формация „Евридика” с хореограф Ваня Димитрова и съпровождащият оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев са различните творчески части на ансамбъла, споени от професионализма им и любовта към българския фолклор.

С кошница цветя от кмета на общината Ангел Папазов, приветствено слово от читалищния председател Иван Караславов и много цветя организатори и публика изразиха благодарността си към изпълнителите за отлично свършена работа през изтичащия творчески сезон.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    33
    33
    1 0
    12:44, 20 май 2015
    Предварително се извинявам, ако греша, но имаше ли тук информация за театралната постанвка "Балкански аристократи",или пропускът е мой...
    • Pa
      parv_net
      0 0
      12:54, 20 май 2015
      Ваш е
  • 2
    Бл
    благодаря
    0 0
    15:38, 20 май 2015
    много труд ли ви костваше да припомните, че отразяването е било на 3 април...логично е човек да очаква отзиви и след спектакъла в рамките на майските културни тържества, нали...
Последни новини