Съставени са актове на кметовете на общината и Православен за непочистени речни корита

Кметът на Православен Веселин Недев потвърди съобщението, публикувано в редица информационни сайтове, че е глобен за непочистено речно корито.

Преди няколко дни от РИОСВ публикуваха информация, че община Първомай е в топ 3 в областта по незаконни сметища. Сега се оказа, че частично непочистени са и речните корита. Според Недев РИОСВ няма основания за такава санкция. Замърсяването на реката е с битови отпадъци, донесени от горното течение – торбички, пластмасови бутилки. Речното корито е почистено и няма опасност при вдигане на водата, реката да излезе от него.

Кметът на Православен е категоричен, че ще обжалва наложения му акт.

Руси Русев от „Защита на населението“ каза, че не знае за такъв акт. Той също твърди, че речните корита в общината са почистени от растителност и наноси. Единствено не са завършени дейностите в село Караджалово. Въпреки това директорът на РИОСВ Стефан Шилев посочва Хисаря и частично община Първомай като фрапиращи примери за непочистени речни корита. Според него през април са проверени 89 речни корита и са установени замърсявания от строителни материали, битови отпадъци, както и непочистена растителност. Някои от общините са отстранили своевременно отпадъците, преди да бъдат съставени актовете. Това е установено с проверки от Инспекцията. Но остават доста нарушения. Съставени са осем акта на кметства и на общини. Глобите на РИОСВ варират от 1400 до 4000 лева за кметове на кметства и от 3000 до 10000 лева за кметове на общини. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Go
    Gosheto
    5 0
    10:26, 15 май 2015
    Ами дайте снимка да видим поне с красив почерк ли са написани тия актове! Иначе е ясно кой ще ги плати!
  • 2
    54
    546
    1 -3
    11:38, 15 май 2015
    Който цапа, да чисти. Не се радвайте много, да не ви замръзнат усмивките.
  • 3
    Ua
    Uanda
    2 -2
    21:15, 15 май 2015
    На Руси Русев мозъка му е прочистен . Това " Защита на население" не е като да варосваш пешеходните пътеки и бурдюрите.
Последни новини