Пускат още 34 км от „Марица“ до 1 юни

В началото на юни България ще има готов още един магистрален участък. „Строителите на лот 2 на „Марица“ сами са скъсили срока за изпълнение и ако времето позволява, отсечката ще бъде готова до края на май и най-късно на 1 юни ще бъде открита.“ Това съобщи министър Лиляна Павлова пред депутатите от регионалната комисия в парламента.

Участъкът от Димитровград до Харманли е с дължина 34,2 км. Изпълнител е сдружението „Марица Хайуей“ с водеща компания „ПСТ груп“ и партньор австрийската „Порр“. Договорът за строителство е за 146,5 млн. лв.

Първата копка беше направена на 26 юли 2011 г. Първоначално срокът за завършването беше август 2013 г., после се измести за ноември 2014 г., но и той не беше спазен. Строителството се забави заради отчуждителни процедури, археологически проучвания и проливните дъжове през миналата година.

„Бяхме преди дни на инспекция с шефа на пътната агенция Лазар Лазаров. Трасето е 95% готово, вече се поставят мантинелите“, поясни Лиляна Павлова пред народните представители. От думите й се разбра, че при лот 1 на магистрала „Марица“ има доста повече работа. Трасето засега е готово 60%. Участъкът от Оризово до Димитровград е с дължина 31,4 км. Изпълнител е италианското дружество „Чи Ем Чи ди Равенна“, а стойността - 160 млн. лв.

„Срокът за завършването е края на септември и през октомври участъкът трябва да бъде въведен в експлоатация“, заяви министър Павлова.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини