14 °C

Приемат документи за кандидатстване за "Подкрепа за заетост"

От Бюрото по труда напомнят, че работодатели и самоосигуряващи се лица могат да подават документи за процедура "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" на ОП "Развитие на човешките ресурси". 

Процедурата е насочена към превозвачески фирми и фирми, предлагащи услуги в сферата на туризма, както и за самоосигуряващи се лица.  Работодатели могат да кандидатстват за изплащане на 290 лв. компенсация за запазване на работното място на всеки техен служител.

На информационното табло в Дирекции „Бюро по труда“ /ДБТ/ е поставено съобщение за стартиране и Указания за кандидатстване на работодатели и самоосигуряващи се лица за изплащане на компенсации, в които се посочват изискваните документи и реда, по който могат да се подават.

Подаването на документи става или по електронен път, или с препоръчано писмо, а в краен случай могат да бъдат внесени в ДБТ, но при спазване на всички изискванията за работа в условията на извънредно положение и мерките за ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19, регламентирани в актове на компетентните органи.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ге
    Генчо
    6 -2
    17:39, 9 юли 2020
    България е единствената държава, която не помага на народа си! Тези кръвопийци дето ни управляват ще ни оставят без една стотинка! Събудете се заспали сънародници! Какво искате? Да мизерувате с 200 лева пенсия, а децата ви да се трепят да работят в чужбина?Българино, събуди се!
    • Ба
      бай Мангау
      2 -1
      20:55, 9 юли 2020
      Пиши се ******* бе Генчо и помощите ще потека
  • 2
    Хр
    Христина
    1 -2
    21:04, 9 юли 2020
    България умира! Събудете се! Излезте от тая летаргия! Скоро няма да има какво да ядете!
  • 3
    Ст
    Станимир
    3 -5
    23:58, 9 юли 2020
    Управлението на държавата ни в последните 11 години удари дъното! Този коронавирус се превърна във удобен щит за управляващата върхушка. Не може да позволим да бъдем повече тъпкани! Мерките срещу вируса бяха и остават неадекватни. Икономиката е почти съсипана! Хората едва си плащат сметките с мижавите си заплати от 500 лева. Това сегашно управление на държавата е неадекватно и антисоциално. Мислете с главите си! Имате мозък! Осъзнайте се!
Последни новини