17 °C

В Комисията по безопасност на движението умуват дали да отворят "Княз Борис I"

Загражденията, ограничаващи движението по ул. „Княз Борис I“ бяха поставени и скоропостижно премахнати в рамките на седмица. Монтирането им беше продиктувано от действащата Наредба на общински съвет, според която тази улица е затворена в частта ѝ между „Димитър Благоев“ и „Панайот Волов“.

През зимата тези съоръжения са били премахнати, за да не пречат на машините за снгопочистване – обясни Руси Русев – експерт в отдел „Защита на населението“. Сега отново ги няма, защото не се спазват, недобросъвестни шофьори се качват да карат по тротоарите, за да ги преодолеят и защото предстои да бъде обсъдено ново предложение за организацията на движението.

На 11 май от 14 часа се събира Комисията по безопасност на движението. Членовете ѝ ще обсъдят възможността ул. „Княз Борис I“ да бъде проходима за автомобили, еднопосочна, с определени за паркиране места. Между членовете на Kомисията са шефовете на Полиция, Пожарна, ВиК, Областно пътно управление и служители в ОбА. Между тях има такива, които са категорично против отварянето на улицата за движение. Според тях тази част от нея трябва да остане пешеходна. На техните виждания се противопоставят аргументите на живеещите наоколо, за които движението по улицата е възможност да достигнат до домовете си.

Друга част от членовете на Комисията по безопасност на движението подкрепят отварянето на улицата, но и те са раздвоени – дали по цялата улица да е разрешено движението или между „Вапцаров“ и“Благоев“ да остане пешеходна зона. Проблемът там е заетият от маси тротоар.

Каквото и решение да бъде взето, то след това трябва да бъде внесено за одобрение от Общиснки съвет и най – рано в края на юни да бъде одобрено. До тогава търговската част на „Княз Борис I“ остава с неясни правила и движението по нея се извършва и от пешеходци, и от шофьори на „повишено внимание“.  

Теодора Кирякова

Ако улицата се отвори за движение, този тротоар ще трябва да бъде освободен за пешеходци
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини