19 °C

В Комисията по безопасност на движението умуват дали да отворят "Княз Борис I"

Загражденията, ограничаващи движението по ул. „Княз Борис I“ бяха поставени и скоропостижно премахнати в рамките на седмица. Монтирането им беше продиктувано от действащата Наредба на общински съвет, според която тази улица е затворена в частта ѝ между „Димитър Благоев“ и „Панайот Волов“.

През зимата тези съоръжения са били премахнати, за да не пречат на машините за снгопочистване – обясни Руси Русев – експерт в отдел „Защита на населението“. Сега отново ги няма, защото не се спазват, недобросъвестни шофьори се качват да карат по тротоарите, за да ги преодолеят и защото предстои да бъде обсъдено ново предложение за организацията на движението.

На 11 май от 14 часа се събира Комисията по безопасност на движението. Членовете ѝ ще обсъдят възможността ул. „Княз Борис I“ да бъде проходима за автомобили, еднопосочна, с определени за паркиране места. Между членовете на Kомисията са шефовете на Полиция, Пожарна, ВиК, Областно пътно управление и служители в ОбА. Между тях има такива, които са категорично против отварянето на улицата за движение. Според тях тази част от нея трябва да остане пешеходна. На техните виждания се противопоставят аргументите на живеещите наоколо, за които движението по улицата е възможност да достигнат до домовете си.

Друга част от членовете на Комисията по безопасност на движението подкрепят отварянето на улицата, но и те са раздвоени – дали по цялата улица да е разрешено движението или между „Вапцаров“ и“Благоев“ да остане пешеходна зона. Проблемът там е заетият от маси тротоар.

Каквото и решение да бъде взето, то след това трябва да бъде внесено за одобрение от Общиснки съвет и най – рано в края на юни да бъде одобрено. До тогава търговската част на „Княз Борис I“ остава с неясни правила и движението по нея се извършва и от пешеходци, и от шофьори на „повишено внимание“.  

Теодора Кирякова

Ако улицата се отвори за движение, този тротоар ще трябва да бъде освободен за пешеходци
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини