В Комисията по безопасност на движението умуват дали да отворят "Княз Борис I"

Загражденията, ограничаващи движението по ул. „Княз Борис I“ бяха поставени и скоропостижно премахнати в рамките на седмица. Монтирането им беше продиктувано от действащата Наредба на общински съвет, според която тази улица е затворена в частта ѝ между „Димитър Благоев“ и „Панайот Волов“.

През зимата тези съоръжения са били премахнати, за да не пречат на машините за снгопочистване – обясни Руси Русев – експерт в отдел „Защита на населението“. Сега отново ги няма, защото не се спазват, недобросъвестни шофьори се качват да карат по тротоарите, за да ги преодолеят и защото предстои да бъде обсъдено ново предложение за организацията на движението.

На 11 май от 14 часа се събира Комисията по безопасност на движението. Членовете ѝ ще обсъдят възможността ул. „Княз Борис I“ да бъде проходима за автомобили, еднопосочна, с определени за паркиране места. Между членовете на Kомисията са шефовете на Полиция, Пожарна, ВиК, Областно пътно управление и служители в ОбА. Между тях има такива, които са категорично против отварянето на улицата за движение. Според тях тази част от нея трябва да остане пешеходна. На техните виждания се противопоставят аргументите на живеещите наоколо, за които движението по улицата е възможност да достигнат до домовете си.

Друга част от членовете на Комисията по безопасност на движението подкрепят отварянето на улицата, но и те са раздвоени – дали по цялата улица да е разрешено движението или между „Вапцаров“ и“Благоев“ да остане пешеходна зона. Проблемът там е заетият от маси тротоар.

Каквото и решение да бъде взето, то след това трябва да бъде внесено за одобрение от Общиснки съвет и най – рано в края на юни да бъде одобрено. До тогава търговската част на „Княз Борис I“ остава с неясни правила и движението по нея се извършва и от пешеходци, и от шофьори на „повишено внимание“.  

Теодора Кирякова

Ако улицата се отвори за движение, този тротоар ще трябва да бъде освободен за пешеходци
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини