"Лоши хора" спечелиха уикенд в Слънчев бряг

„Лоши хора“ са шампионите в първия турнир по мини футбол, проведен по случай празника на град Първомай. Турнирът се организира от екипа на народния представител Мартин Иванов, с любезното съдействие на Община Първомай и управата на ФК "Борислав" Първомай. Г-н Иванов се погрижи за предметните и парични награди.

Турнирът се радваше на голям интерес. Участие взеха 10 отбора със 120 футболисти.  Благодарение на добрата организация и хъса на състезателите се получи един прекрасен хепънинг, а на моменти публиката надхвърляше 200души.

Емоции никак не липсваха , но за щастие те бяха изцяло положителни, а на терена и трибуните си пролича и усети любовта към футбола от първомайци.

На малкия финал „Ботев“ – Дебър срещна отбора на Бяла река и го победи с 3:1. Финалът беше далеч по-оспорван. Там се срещнаха „Барут“ – съставен от младите футболисти на „Борислав“ и сборния отбор „Лоши хора“ с капитан и играещ треньор Грозьо Атанасов. Едва в средата на второто полувреме контузеният и влязъл като резерва Янко Христев отбеляза единствения гол. Това беше и логичната развръзка на мача, след като повечето от положенията бяха пред вратата на барутите. Присъстващите коментираха, че на малки вратички се играе с повече тактика и по-малко умения. Доказаха го и победителите, които грабнаха златните медали въпреки техничността на младежите.

Изключително сме доволни от организацията и избора на време за провеждане на турнира – споделиха победителите – надяваме се да се превърне в традиция, както обещаха организаторите от „Борислав“. Малко сме разочаровани, че с 4 гола Николай Ангелов не успя да стане гол майстор на турнира, но сме щастливи от голямата награда. За шампионите е осигурен уикенд в Слънчев Бряг в хотел "Странджа“. Отбор „Барут“ получиха екипи, а третите от Дебър – парична награда . Всички от призовата тройка си тръгнаха с медали, купа и футболна топка. Купа имаше и за гол – майстора на турнира – Георги Стайков от „Ботев“ – Дебър. Наградите бяха връчени от  Мартин Иванов, кмета на Първомай Ангел Папазов и координатора на местната организация на „България без цензура“ – Иванка Сталева. След турнира те обсъдиха възможността за построяването на изкуствен терен за мини футбол в град Първомай. Да е със специално покритие и осветление – поръчаха футболистите. Като заместник-председател на парламентарната комисията по регионално развитие, народният представител Мартин Иванов обеща пълна подкрепа в реализирането на подобни проекти и заяви готовност да търси подходящи програми. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини