15 °C

Вицепремиерът Калфин беше гост на тройния празник на Първомай

Гости на тържествата за празника на град Първомай бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, посланиците на Украйна и Полша, депутати, представители на областната администрация, общественици, общински съветници.

Кметът на града Ангел Папазов посрещна гостите в кабинета си, а след това всички присъстваха на тържеството по случай тройния празник – Деня на труда, Празника на града и откриването на XLIII майски културни тържества.

Стартът беше даден от мажоретният състав на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Момичетата на Гинка Димова отново събраха възхищението на публиката със синхрон, пластичност и ... с новите си униформи.

С приветствия към първомайци се обърнаха кметът Папазов. Той представи на гостите и Марияна Колева  и Иван Караславов – ученици, спечелили състезание по графичен дизаин. Поздрав към първомайци отправи и социалният министър Калфин. В Деня на труда той припомни корените на празника и даде обещание на земеделските производители, съвместно с министъра на земеделието Десислава Танева да бъде разработена програма за облекчения при наемането на работещи от земеделските производители и увеличаване на парите в програмите за лични асистенти.

По традиция бяха отличени фирми, които имат принос към икономическото развитие на региона. Тази година носител на почетна плакета стана ЦКБ с представител Румен Тонов за коректното отношение и обслужване от нейстрана. Община Първомай е клиент на банката от 2009 г. Посланикът на Чехия поднесе плакета на Валентин Георгиев, който го прие от името на чешката фирма „ЖПСВ“ ЕООД. Тя е част от промишлеността на региона, произвежда стоманобетонни плочки, съобразени с инфраструктурните нужди на страната ни. Атанаска Велчева получи наградата да дейността на своята фирма „Бендида 66“ – производител на български национални знамена и други продукти от тази гама.  

Майските тържества бяха открити със запалването на  огъня. Тази година факелът беше предаден на председателя на читалището Иван Караславов от красивите момичета от  мажоретния състав. Празничната програма беше подготвена и изнесена от танцовия състав „Елика“. На сцената излязоха десетки танцьори от най – различни възрасти. Повече от месец в Първомай ще тържествуват културата и изкуството.

Теодора Кирякова

Румен Тонев

Атанаска Велчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини