Вицепремиерът Калфин беше гост на тройния празник на Първомай

Гости на тържествата за празника на град Първомай бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, посланиците на Украйна и Полша, депутати, представители на областната администрация, общественици, общински съветници.

Кметът на града Ангел Папазов посрещна гостите в кабинета си, а след това всички присъстваха на тържеството по случай тройния празник – Деня на труда, Празника на града и откриването на XLIII майски културни тържества.

Стартът беше даден от мажоретният състав на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Момичетата на Гинка Димова отново събраха възхищението на публиката със синхрон, пластичност и ... с новите си униформи.

С приветствия към първомайци се обърнаха кметът Папазов. Той представи на гостите и Марияна Колева  и Иван Караславов – ученици, спечелили състезание по графичен дизаин. Поздрав към първомайци отправи и социалният министър Калфин. В Деня на труда той припомни корените на празника и даде обещание на земеделските производители, съвместно с министъра на земеделието Десислава Танева да бъде разработена програма за облекчения при наемането на работещи от земеделските производители и увеличаване на парите в програмите за лични асистенти.

По традиция бяха отличени фирми, които имат принос към икономическото развитие на региона. Тази година носител на почетна плакета стана ЦКБ с представител Румен Тонов за коректното отношение и обслужване от нейстрана. Община Първомай е клиент на банката от 2009 г. Посланикът на Чехия поднесе плакета на Валентин Георгиев, който го прие от името на чешката фирма „ЖПСВ“ ЕООД. Тя е част от промишлеността на региона, произвежда стоманобетонни плочки, съобразени с инфраструктурните нужди на страната ни. Атанаска Велчева получи наградата да дейността на своята фирма „Бендида 66“ – производител на български национални знамена и други продукти от тази гама.  

Майските тържества бяха открити със запалването на  огъня. Тази година факелът беше предаден на председателя на читалището Иван Караславов от красивите момичета от  мажоретния състав. Празничната програма беше подготвена и изнесена от танцовия състав „Елика“. На сцената излязоха десетки танцьори от най – различни възрасти. Повече от месец в Първомай ще тържествуват културата и изкуството.

Теодора Кирякова

Румен Тонев

Атанаска Велчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини