19 °C

Вицепремиерът Калфин беше гост на тройния празник на Първомай

Гости на тържествата за празника на град Първомай бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, посланиците на Украйна и Полша, депутати, представители на областната администрация, общественици, общински съветници.

Кметът на града Ангел Папазов посрещна гостите в кабинета си, а след това всички присъстваха на тържеството по случай тройния празник – Деня на труда, Празника на града и откриването на XLIII майски културни тържества.

Стартът беше даден от мажоретният състав на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Момичетата на Гинка Димова отново събраха възхищението на публиката със синхрон, пластичност и ... с новите си униформи.

С приветствия към първомайци се обърнаха кметът Папазов. Той представи на гостите и Марияна Колева  и Иван Караславов – ученици, спечелили състезание по графичен дизаин. Поздрав към първомайци отправи и социалният министър Калфин. В Деня на труда той припомни корените на празника и даде обещание на земеделските производители, съвместно с министъра на земеделието Десислава Танева да бъде разработена програма за облекчения при наемането на работещи от земеделските производители и увеличаване на парите в програмите за лични асистенти.

По традиция бяха отличени фирми, които имат принос към икономическото развитие на региона. Тази година носител на почетна плакета стана ЦКБ с представител Румен Тонов за коректното отношение и обслужване от нейстрана. Община Първомай е клиент на банката от 2009 г. Посланикът на Чехия поднесе плакета на Валентин Георгиев, който го прие от името на чешката фирма „ЖПСВ“ ЕООД. Тя е част от промишлеността на региона, произвежда стоманобетонни плочки, съобразени с инфраструктурните нужди на страната ни. Атанаска Велчева получи наградата да дейността на своята фирма „Бендида 66“ – производител на български национални знамена и други продукти от тази гама.  

Майските тържества бяха открити със запалването на  огъня. Тази година факелът беше предаден на председателя на читалището Иван Караславов от красивите момичета от  мажоретния състав. Празничната програма беше подготвена и изнесена от танцовия състав „Елика“. На сцената излязоха десетки танцьори от най – различни възрасти. Повече от месец в Първомай ще тържествуват културата и изкуството.

Теодора Кирякова

Румен Тонев

Атанаска Велчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини