Орлин Горанов и Театърът на армията идват за майските тържества в Първомай

Орлин Горанов и постановката на Театъра на армията „Железният светилник“ са акцентите в афиша на 43-те майски културни тържества в Първомай. Концертът на един от най-любимите поп изпълнители ще бъде на открито на 20 май, а спектакълът – на 26 май. Първомайските любители на Мелпомена ще могат да се насладят на играта на популярни български актьори като - Васил Михайлов, Александра Сърчаджиева, Явор Бахаров, Иван Ласкин, Антоанета Добрева - Нети, Стефка Янорова, Георги Кадурин и др.

Почитателите на драмата ще могат да видят още постановките „Годеж“ на Младежкия театрален състав на СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ и „Балкански аристократи“ на Театралния колектив „Димитър Делчев“.

Няколко кръгли годишнини ще отбележат творчески колективи от читалището – организатор „Кирил и Методий“ - Първомай – 40 години Състав за руски песни Ивушка“ и 20 години Групата за шлагерни песни „Романтика“.

Деца и учители са подготвили концерт за 70 години от създаването на детска градина „8 март“.

Малко засенчена от празника на зрелостниците в ПГСС „Васил Левски“ на 23 май ще остане 110-годишнина на читалище „Пробуда“ - в кв. Дебър.

Тази година със самостоятелна изява ще се включи и танцов клуб „Евридика“ - на 19 май ще представят самостоятелна продукция, а на 29 май ще се включат заедно с всички състави в V празник на фолклорния танц.

В програмата са намерили място изложба на Вихра Григорова и Тоска Запрянова. Анимационен филм, стихосбирката на Красимира Славова „Букет от обрулени спомени“, детския празник 1 юни и дори киноложка изложба на далматини.

Началото на майските тържества ще бъде поставено в деня на Първомай от мажоретния състав „Златаровче“ и танцова формация "Елика" и ще приключи на 2 юни с отдаване на почит към загиналите за свободата на България.

Афишът ще бъде в каре 1 на макета parvomai.net до края на празниците.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини