МВР откри съпричастни към убийството на Татяна Стоянова

Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че има установени лица, които имат съпричастност към убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик.
33-годишната началничка на кабинета на пазарджишкия кмет бе убита на 12 януари с пет куршума. Досъдебното производство, образувано от Окръжната прокуратура в Пазарджик, бе прехвърено под наблюдението на Софийска градска прокуратура в началото на февруари по искане на главния прокурор. В средата на март срокът за разследването бе удължен с четири месеца.

Бъчварова уточни, че съпричастните към тежкото престъпление лица имат финансов и икономически интерес. 

До момента от прокуратурата отказват коментар дали има заподозрян за убийството, както и по какви версии работи в момента разследващият екип. 

Единствено бе уточнено оръжието, с което е стреляно по Стоянова - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони - най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител. 

"Моята задача като министър на вътрешните работи е да положа всички усилия и да работя за справянето с тежката криминална обстановка. Далеч съм от мисълта, че това може да стане лесно, бързо и категорично, въпреки моето желание", допълни вътрешният министър, цитирана от "Фокус".

Бъчварова каза още, че се работи по три версии за убийството на Димитър Стоянов - Митьо Лудия в Пловдив, като са иззети веществени доказателства и са назначени експертизи.

Майсторът на бойни изкуства бе застрелян на 14 януари пред кооперацията, в която живее. `
Стоянов е бивш състезател по свободни борби, има заложна къща. В началото на февруари вече бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че полицията знае всичко за убийството на Митьо Лудия, но не съобщи подробности.

„Личните ми впечатления са, че много активно се работи по тези случаи“, посочи още министър Румяна Бъчварова. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини