Балкански аристократи разсмяха първомайската публика

120 годишната традиция читалището в Първомай да предлага театрална постановка беше спазена и тази година.  Големият салон едва побра публиката, жадна за събития в града ни.

Тази година изборът беше „Балкански аристократи“ - на сръбския актьор Любинка Бобич. Балканска пиеса, напомняща ни за „Криворазбраната цивилизация“, с елементи на „Укротяване на опърничавата“. Режисьорът Спас Янков си беше поставил за цел да ни убеди да изберем балканското, залагайки на забавни недоразумения и ирония към тези, които неусвоили още европейското поведение, забравят собствения си произход.

Обичайните заподозрени: Ана Сиракова, Иван Караславов, Атанас Велчев, Елена Стойчева, Петър Петров, Иван Паунов бяха подкрепени от изявяващите се в последните години Йордан Андреев и Манол Манолов. Атанаска Велчева изигра ролята на живота си, неузнаваемо дегизирана като бабата на главната героиня, ползваща несвойствен за нея диалект. Звездата тази година се казваше Татяна Христева. След няколкогодишно прекъсване, тя се завърна на сцената, за да покаже, че е пораснала не само на години, а и на талант. Преминавайки през образа накапризната и разглезена дъщеря Коко, в пиесата тя израстна до влюбената, искрено обичаща и всеотдайна по балкански жена, която си върна и истинското име - Косара.

Почти час и половина на сцената и в залата шестваха положителни емоции, смехът на момент изригваше, а настроението с което актьорите се вихреха беше заразително за всички присъстващи.

Теодора Кирякова 

Атанаска Велчева
Спас Янков
Татяна Христева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини