20 °C

Ookla Speedtest: ESCOM е с най-бързият интернет

Ookla Speedtest е популярен и лесен начин да проверите скоростта на интернета си.

Според Download Index от сайта на Ookla скоростта на кабелния интернет, който имат домакинствата в света, е средно  22,8 Mbps, за България тази скорост е - 36,7Mbps, а за Хасково – 34,3 Mbps. Скоростта на клиентите на ESCOM е 55 Mbps.

Индексът е осреднена стойност от последните резултати на Ookla Speedtest, която показва скоростта в Mbps през последните 30 дни, при това тестовете са направени в рамките на 300 мили от сървъра, според обяснението на сайта.

В Ookla Speedtest влизат отчети, направени от милиони потребители в цял свят. Тестовете на потребители от Хасково поставиха интернета на ESCOM сред най-бързите в страната.

Скоростта на интернета при компютрите, свързани с кабел, е в пъти по-висока от тези, които ползват Wi-Fi, заради самата технология. Ookla Speedtest различава мобилните устройства (смартфони, таблети, лаптопи) и за измерването на скоростта може да е неоходимо приложение за съответната операционна система – iOS, Windows phоne, Android. Скалата, по която се отчитат мегабитите в секунда, съответно, е до възможния максимум според техническите характеристики на конкретното устройство. При кабелна връзка обикновено възможностите на технологията са до 100 или 1000 Mbps, при Wi-Fi връзка –  до 2-90 Mbps.

ESCOM кани абонатите си да направят тест на скоростта от компютър, свързан с кабел. В случай, че отчетените стойности се различават от очакваното, можете да потърсите помощ от специалист или да позвъните на познатите телефони. За сведение на маниаците има много дребни детайли в настройките, които биха ви попречили да получите желаната от вас скорост. Ако имате нужда от помощ, само позвънете, за да ви помогнат.

За да направите Ookla Speedtest, трябва да посетите сайта (тук) от компютър, свързан с кабел към мрежата.

Тестът отнема не повече от минута и ESCOM ви пожелава тя да е приятна.

 ESCOM

 

За някои мобилни устройства е необходимо приложение, за други – не. Ookla Speedtest, направен от лаптоп, който не е свързан с кабел към мрежата, ще бъде за скоростта на Wi-Fi връзката

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини