19 °C

Ookla Speedtest: ESCOM е с най-бързият интернет

Ookla Speedtest е популярен и лесен начин да проверите скоростта на интернета си.

Според Download Index от сайта на Ookla скоростта на кабелния интернет, който имат домакинствата в света, е средно  22,8 Mbps, за България тази скорост е - 36,7Mbps, а за Хасково – 34,3 Mbps. Скоростта на клиентите на ESCOM е 55 Mbps.

Индексът е осреднена стойност от последните резултати на Ookla Speedtest, която показва скоростта в Mbps през последните 30 дни, при това тестовете са направени в рамките на 300 мили от сървъра, според обяснението на сайта.

В Ookla Speedtest влизат отчети, направени от милиони потребители в цял свят. Тестовете на потребители от Хасково поставиха интернета на ESCOM сред най-бързите в страната.

Скоростта на интернета при компютрите, свързани с кабел, е в пъти по-висока от тези, които ползват Wi-Fi, заради самата технология. Ookla Speedtest различава мобилните устройства (смартфони, таблети, лаптопи) и за измерването на скоростта може да е неоходимо приложение за съответната операционна система – iOS, Windows phоne, Android. Скалата, по която се отчитат мегабитите в секунда, съответно, е до възможния максимум според техническите характеристики на конкретното устройство. При кабелна връзка обикновено възможностите на технологията са до 100 или 1000 Mbps, при Wi-Fi връзка –  до 2-90 Mbps.

ESCOM кани абонатите си да направят тест на скоростта от компютър, свързан с кабел. В случай, че отчетените стойности се различават от очакваното, можете да потърсите помощ от специалист или да позвъните на познатите телефони. За сведение на маниаците има много дребни детайли в настройките, които биха ви попречили да получите желаната от вас скорост. Ако имате нужда от помощ, само позвънете, за да ви помогнат.

За да направите Ookla Speedtest, трябва да посетите сайта (тук) от компютър, свързан с кабел към мрежата.

Тестът отнема не повече от минута и ESCOM ви пожелава тя да е приятна.

 ESCOM

 

За някои мобилни устройства е необходимо приложение, за други – не. Ookla Speedtest, направен от лаптоп, който не е свързан с кабел към мрежата, ще бъде за скоростта на Wi-Fi връзката

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини