28 °C

Ookla Speedtest: ESCOM е с най-бързият интернет

Ookla Speedtest е популярен и лесен начин да проверите скоростта на интернета си.

Според Download Index от сайта на Ookla скоростта на кабелния интернет, който имат домакинствата в света, е средно  22,8 Mbps, за България тази скорост е - 36,7Mbps, а за Хасково – 34,3 Mbps. Скоростта на клиентите на ESCOM е 55 Mbps.

Индексът е осреднена стойност от последните резултати на Ookla Speedtest, която показва скоростта в Mbps през последните 30 дни, при това тестовете са направени в рамките на 300 мили от сървъра, според обяснението на сайта.

В Ookla Speedtest влизат отчети, направени от милиони потребители в цял свят. Тестовете на потребители от Хасково поставиха интернета на ESCOM сред най-бързите в страната.

Скоростта на интернета при компютрите, свързани с кабел, е в пъти по-висока от тези, които ползват Wi-Fi, заради самата технология. Ookla Speedtest различава мобилните устройства (смартфони, таблети, лаптопи) и за измерването на скоростта може да е неоходимо приложение за съответната операционна система – iOS, Windows phоne, Android. Скалата, по която се отчитат мегабитите в секунда, съответно, е до възможния максимум според техническите характеристики на конкретното устройство. При кабелна връзка обикновено възможностите на технологията са до 100 или 1000 Mbps, при Wi-Fi връзка –  до 2-90 Mbps.

ESCOM кани абонатите си да направят тест на скоростта от компютър, свързан с кабел. В случай, че отчетените стойности се различават от очакваното, можете да потърсите помощ от специалист или да позвъните на познатите телефони. За сведение на маниаците има много дребни детайли в настройките, които биха ви попречили да получите желаната от вас скорост. Ако имате нужда от помощ, само позвънете, за да ви помогнат.

За да направите Ookla Speedtest, трябва да посетите сайта (тук) от компютър, свързан с кабел към мрежата.

Тестът отнема не повече от минута и ESCOM ви пожелава тя да е приятна.

 ESCOM

 

За някои мобилни устройства е необходимо приложение, за други – не. Ookla Speedtest, направен от лаптоп, който не е свързан с кабел към мрежата, ще бъде за скоростта на Wi-Fi връзката

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини