СБУ - Първомай направи четвърт век

Местната организация на Синдиката на българските учители отпразнува четвърт век. Това беше повод за тържество, на което бяха поканени учители, синдикалисти и партньори от общината и Общински съвет.

400 от 450-те учители в общината са членове на СБУ, а във всички учебни заведения са създадени и запазени структури на синдиката. Председателят на организацията Янка Чобанова се шегува, че в трудовата ѝ книжка не е отразен 25 години синдикален трудов стаж.

Празникът започна с молебен за здраве в църквата „св. Георги“ и продължи в ресторант „Европа“.

В приветствието си Чобанова подчерта спазването на демократичния принцип в дейността на СБУ и стремеж към постигане на целите на образованието. С гордост припомни извоюваните придобивки за учителите и служителите в образованието. „Само уважаваният, здравият, добре платеният и спокоен учител може да е полезен на своите ученици и на обществото“ – каза в словото си тя.

По повод на рождения ден на организацията бяха връчени възпоменателни грамоти и юбилейно вино на всички председатели на синдикалните организации в учебните заведения и партньорите от община.

От името на Изпълнителния комитет и координационния съвет на СБУ – Първомай бяха връчени грамоти и на официалните лица. За принос в развитието на социалното партньорство за високо качество на образованието и по-добри условия на труд бяха отличени Председателя на общински съвет Дечко Петков, кметът Ангел Папазов и заместник-кмета и председател на тристранната комисия Юлиян Димитров. Всеки един от тях благодари за оказаната чест и подчерта доброто сътрудничество със СБУ.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини