Разрешиха да бъдат купени два боклукчийски камиона

Да бъдат закупени два сметосъбирачни автомобила разрешиха съветниците на Общинска администрация. Предложението беше внесено като допълнителна точка на последната редовна сесия – на 27 март и беше гласувано с пълно мнозинство. Материалът е постъпил от ресорния заместник – кмет Юлиян Димитров, в резултат на дебати и предложения по време на заседанията на комисиите. Там местните парламентаристи са поискали да бъде изготвена общинска програма за управление на отпадъците, след като бъдат направени актуални морфологични изследвания за състава им, анализ на разходи – ползи от управлението им и др. Всичко това би позволило на общината да кандидатства за финансиране на проект, който би довел до по-коректно определяне на размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци.

Друго конкретно решение е било това за закупуването на двата специализирани сметосъбирачни автомобила. Съветниците се съгласиха да бъдат втора употреба и в размер на 320 000лв. Средствата ще са от събраните такси "Битов отпадък", които целево са предназначени за дейностите по чистота на града. 

За изпълнението на тези решения е необходимо съгласието УС на Регионалното сдружение за управление на отпадъците. На кмета Папазов е възложено да бъде свикано Общо събрание с представители на общините Асеновград, Садово, Куклен, Лъки и Първомай.

Както беше предвидено в проекта за дневен ред на сесията, местният парламент реши закритото сметище в Дебър да стане обект от първостепенно значение за общината и да се кандидатства за финансиране на рекултвицията му.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини