Чакат щангите на детектор на лъжата

Детектор на лъжата за ръководството на федерацията по вдигане на тежести поиска шефът на фирма „Трайбест нутришън“ Марио Маринов. Самият той също се закани да ги последва. „Ако са чисти пред съвестта си, нека седнат на детектора заедно с мен. Знам, че резултатите от него няма как да бъдат използвани като доказателства в съда, но моята битка е морална. Осем години труд и репутация отидоха по дяволите“, заяви Маринов пред „Преса“. 

 Името на „Трайбест нутришън“ бе забъркано в грандиозния допинг скандал, който излезе на показ в петък. С положителни проби са 11 национали, а управата на щангите обяви, че най-вероятно фирмата, от която пазаруват от 4 години, им е пробутала замърсена партида.

 Вчера Маринов беше на среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Ведомството ще му съдейства да бъдат направени две експертизи в чужбина - не у нас, а в лицензираните от Световната антидопингова агенция лаборатории в Атина и вероятно в Кьолн.

 „Като частна фирма нямам право сам да искам подобно изследване, но министърът обеща да ми съдейства“, каза Маринов. Той се съмнява, че в предоставените за проверка капсули в българската лаборатория има външна намеса. „Чакам допълнителни тестове, за да се разбере дали съдържанието в капсулите е хомогенна смес, приготвена в завода за производство, или нещо е досипвано.

 Каквото и да излезе, ще искам нашата лаборатория да повтори тестовете и на медикамента, който предоставя аз. Той е от същата партида, която фирмата е изпратила на федерацията по щанги.“

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини