Боби Михайлов остава в изпълкома на УЕФА

28 страни от различни точки на Европа подкрепиха Борислав Михайлов за член на изпълкома на УЕФА през 2011 г. Очакванията са сега около 30 да гласуват за него

Днес се очаква президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов да получи нов четиригодишен мандат в изпълкома на УЕФА. Шефът на родния футбол е един от 12-те кандидати за седем свободни позиции, които ще бъдат запълнени с гласуване на редовния конгрес на евроцентралата във Виена. Във вота участват всичките 54 страни, членуващи в УЕФА в момента. Самият Михайлов ще гласува от името на БФС, като по регламент има право да подкрепи и собствената си кандидатура.

Боби, испанецът Анхел Мария Вияр, швейцарецът Петер Жилерон и украинецът Григорий Суркис са четиримата, които се борят за преизбиране в ръководния орган, след като и до този момент бяха част от него. Сериозен конкурент сред останалите кандидати е легендата и президент на хърватския футбол Давор Шукер.

За първи път Михайлов се изкачи до най-високите етажи на УЕФА през 2011 г. Тогава той получи 28 гласа. Сега очак ванията са бившият вратар на националния отбор да бъде подкрепен от около 30 страни, тоест от повече от половин Европа.

На конгреса във Виена за президент на УЕФА ще бъде преизбран Мишел Платини, който няма нито един конкурент за поста. Французинът го заема от 2007 г., когато победи дотогавашния ръководител на централата Ленарт Йохансон.

Преди днешното събрание стана ясно, че от следващия сезон наградният фонд на Шампионската лига ще бъде увеличен с 25% и ще достигне 1,25 млрд. евро на година. Ръст в приходите ще има и за клубовете, участващи в Лига Европа. Вторият по сила турнир ще раздава 380 млн. евро вместо досегашните 232 млн. евро.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини