Стефан Терзиев извоюва бронз на турнир за млади таланти

Стефан Терзиев за пръв път се състезава и завоюва бронз в групата на 14 – 15-годишните бадминтонисти на турнира от националната верига „Млади таланти“ в Стара Загора. Стефчо е в долната възрастова граница и ще продължи да се състезава в същата група и през следващата година. Този път само малко самочувствие не му достигна, за да може медалът му да е от по-благороден медал. Той отпадна на полуфинала, след оспорван двубой, решен с контрагейм, завършил при резултат18:21.

В състезанието участваха 24 от най – добрите състезатели в България, родени през 2000 и 2001 година. Другият представител на първомайския клуб Никола Колев отпадна на осминафиналите.

От успеха на Стефан е особено доволен треньорът Илиян Кръстев. В момента приоритет на момчето са предстоящите изпити в края на 7 клас и въпреки, че тренира по-малко, той продължава да побеждава, при това противници с повече опит от него.

При момичетата клуб „Атлет“ имаше две представителки. 10 – годишната Михаела Чепишева се състезава с 15- годишните, а при 17-годишните се включи Гергана Миткова. Те не успяха да стигнат до двубоите за директни елиминации. Въпреки това представянето на Михаела е било впечатляващо, като дори е постигнала победа. Двете ѝ загуби са били след оспорвана игра. „В момента Миша няма достойни съпернички от нейната възраст, които да могат да ѝ се противопоставят – казва Кръстев – затова в турнири, които не носят точки на клуба я пускам да играе с по – големите и да трупа опит“.

Веригата „Млади таланти“ продължава със състезания за деца до 13 и до 11 години в Севлиево. Там „Атлет“ ще участва с 12 деца, като Михаела ще се състезава с 13-годишните.   

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини