Известни са победителите в Пролетния турнир по дартс

60 деца от училището в село Градина и Основно училище „Св.св. Кирил и Методий” Първомай участваха в пролетния турнир по дартс, организиран от

КИДМИНТЕСТ „Тот”. Шампиони при момчетата и момичетата станаха Панчо Панчев и Рени Асенова - ученици от "ОУ"Св.св. Кирил и Методий". И двамата хващат стреличките от малки и не за първи път демонстрират точна ръка. Панчо тренира футбол, но му харесва да побеждава другите на дартс. Рени пък тренира само този спорт, защото ѝ допада необходимостта и способността за концентрация.

Спортът дартс развива различни умения, понякога неочаквани за самите състезатели. Учителят и треньор Минко Павлов разказва, че напредъка в аритметиката на учениците, започнали да тренират от началните класове дартс, бил впечатляващ. Децата започвали да пресмятат бързо, лесно усвоили умножение и събиране и изваждане на големи числа. Друго предимство е, че за дартс не се изисква специален терен. Спортът е подходящ и за ученици с наднормено тегло и тези, които не обичат физическите натоварвания.

Организаторите от КИДМИНТЕСТ „ТОТ“ са си поставили и още една цел – дартсът да бъде алтернатива на насилието и агресията, да изгражда силни и уравновесени хора.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини