Търси се история за Суперстарт

СОНИК СТАРТ обявява конкурс за комикс на тема „СУПЕРСТАРТ – РАЗЛИЧНИЯТ ГЕРОЙ“, в който могат да се включат деца и възрастни – разпределени в 4 възрастови групи – до IV клас, до VIII клас, до XII клас и над 18 години. Организаторите очакват да видят история за различния герой Суперстарт, защитник на доброто и различието така както си го представят участниците. Няма ограничения и всеки може да развихри фантазията си как изглежда Суперстарт, какви сили притежава и за какво ги ползва. Няма ограничения в използваните материали, но комиксът трябва да бъде цветен, да съдържа текст и да не е повече от 12 картинки. Може да бъдат използвани листи формат А4 или А3.

Целта на кампанията е да създаде повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото; да предизвика отговорно и толерантно отношение към другостта, произтичаща от различията по пол, раса, етническа принадлежност, физически белези и др., и да насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

Комиксите ще бъдат оценявани от Комисия на национално ниво. Отличените ще бъдат наградени, а всички участници ще получат грамоти. Всички комикси ще участват в национална изложба, експонирана в минимум 15 града!

Конкурсът за комикси е част от стартиралата през февруари национална кампания на СОНИК СТАРТ „Равни под слънцето“. В периода от февруари до ноември 2015 г. екипите на организацията от Направление „Управление на социални услуги“ ще реализират редица дейности на местно и национално ниво.

Желаещите да разкажат своята история в картинки могат да я занесат в Центъра за обществена подкрепа (срещу църквата) най-късно до 17.30 часа на 31 април 2015 година. Творбите трябва да бъдат придружени с информация за автора – трите имена, клас, училище и координати за обратна връзка.  

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини