"Златаровче" ще получи финансова подкрепа от Общината

"Мини Златаровче"

Кметът на общината Ангел Папазов поема обезпечаването на мажоретния състав на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Това стана ясно вчера по време на представителната изява на децата. Клубът съществуваше до сега по програма УСПЕХ на МОН, но тя прекратява действието си през месец април. За да може момичетата да продължат да тренират и да участват в празничните събития на града, кметът е разпоредил да бъде финансирана дейността на състава.

Концертът носеше името „Детски усмивки“, но предизвика усмивки по лицата на възрастните. Майки и татковци, баби и дядовци дойдоха да видят своите момичета, на концерта присъстваха и още много гости. За пръв път на сцена излезе „Мини Златаровче“ – първокласниците, които все още усвояват стъпката за параден марш, но вече демонстрират умения да въртят батон. По-големите за пореден път показаха стройните си редици и синхрон.

Общо 27 деца тренират в мажоретен състав "Златаровче" под ръководството на Гинка Димова, а тя получава безрезервната помощ на Нели Атанасова. Освен формациите на сцената излязоха за солово изпълнение Айше Изетова и дуетът Габи (Цветанова) и Габи (Петрова).

В края на концерта, поздрав от името на Община Първомай към мажоретките и техните треньори отправи Директорът на дирекция „Просвета“ Катя Николова.
На всички свои прекрасни момичета (както ги нарича треньорката) г-жа Димова раздаде  грамоти за положения труд,  старание и отговорно представяне. А директорът на училището Чавдар Здравчев ги награди с голяма торта. Вкусната изненада беше унищожена след дълга фотосесия, в която децата позираха, а родителите запечатаха момента за спомен.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини