Златаровци говориха публично

Иван, Виктория,Анелия,Христо, Ивета, Таня

Клуб „Публична реч“ на СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ представи дейността си на стилна вечер, открита с кратък рецитал „Любов за да има, трябва Теб да те има“. В „теб“ учениците вложиха послания към образа както на любимия, така и на родината, майката.

Дейността на клуба е свързана с обучението на учениците да развиват теза и да я поднасят на публиката, така че тя да я съпреживее с тях. Способностите си те демонстрираха като работиха по три теми зададени от ръководителя им Петя Георгиева. Кратко и ясно трябваше да опишат: защо се чувстват некомфортно в чужда къща; да разкажат за първия образ, който виждат когато затворят очи; да опишат външността на човек от публиката и да я свържат с характера му.

Всеки от кратките текстове, които прочетоха гимназистите, разкриваше както техните мисли, така и част от характера им. Един от най- атрактивен от участниците беше Христо Кръстев. Младежът напоследък присъства в наши репортажи отразяващи спорт, политика, гражданска позиция. Този път ни изненада с нестандартното си мислене. С текстовете на първите две задачи разчупи сериозните лица в публиката и ги накара да се усмихнат. Та как да не се разсмееш когато на фона на мрачните картини за къщи с малко светлина и тежки завеси, той описа неудобството си от тежест в главата, воня на джибри и разлепени по стените на негостоприемната къща плакати на фолк певици. Иван Кертиков също разказа нестандартна история –свързана с неудобството от това да разлееш кафето си върху новия килим на стерилна и наскоро ремонтирана къща. Във втората задача всички затвориха очи. А след това момичетата писаха за приятели, братя, сестри и колко са свързани с тях. Момчетата не бяха видели човек. Христо разказа за застаналото пред очите му возило сив металик, а Иван – спомена си за подпален от него склад. Тези слуки разсмяха присъстващите, но третата история на Христо беше по различна –за официално облечения му приятеля, който притежава всички черти, за да бъде свободен рокер, с развята дълга коса и татуировки по ръцете, но е целеустремен към мечтата си да стане летец.

Докато членовете на клуба записваха своите мисли, гостите получиха малка книжка с техни творбите и аранжирани красиво листчета с мъдри мисли. 

Клуб „Публична реч“ е създаден по проект "УСПЕХ" и представителната му изява беше част от празничните дни на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците впечатлиха присъстващите с интелекта си, със способността си да разказват и най-вече с това, че работеха само с най- обикновен химикал и празен лист.

Теодора Кирякова

Петя Георгиева

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини