Торта Фифи

Торта Фифи

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете какаото в топлата вода. Разбийте белтъците на яйцата на сняг заедно с 1/2 от захарта.

Отделно разбийте жълтъците с останалата захар, олиото, пресятото с бакпулвера брашно и поизстиналото какао. Към тази смес разбъркайте внимателно белтъците.

Сипете сместа в тава с хартия за печене и заравнете. Сложете блата да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна до суха клечка.

Оставете блата да изстине и го разрежете на 3-4 отделни блата внимателно.

Разбийте инстантния крем за торта според указанията на опаковката, като при нужда се добавя и прясно мляко. Отделно разбийте сметаната и отделно мекото масло. Към маслото добавяйте постепенно крема и сметаната и разбъркайте постепенно до хомогенност.

За ганаша загрейте сметаната и разбъркайте в нея натрошения шоколад, маслото и какаото. Бъркайте до хомогенност и оставете леко да изстине.

Блатовете се напояват леко със сок от компот, слепват се с белия крем, като върху крема се добавят и по малко малини. Отгоре тортата се намазва с крем отвсякъде.

Излива се вече охладения шоколадов крем, който все още трябва да е течен. Оставете го да се разтече произволно, защото така тортата придобива мн. хубав вид.

В средата на тортата се слагат загряните за кратко заедно арония и захар, с около тях малко малини. По периферията на тортата се шприцоват розички от останалия крем с помощта на шприц. Върху всяка розичка се слага по малинка.

Тортата се оставя на хладно за 1 нощ преди да се поднесе.

Източник: gotvach.bg

Последни новини