19 °C

Няма реки и язовири с критични нива в общината

Няма критично високи нива на реките и язовирите в общината ни уверяват от Защита на населението. Язовирите са били контролирано изпуснати и оставени на половината от обема им още преди снеговалежа от 7 март. Сега при снеготопенето контролирано преливат Ваклушев бунар и Манаф дере от землището на Татарево. Те са каскадно свързани и водата се събира в Герена, който все още има свободен обем. Прелива, но в рамките на допустимото и Янанлъка в Дебър.

Няма прелели дерета. Застрашително високо е било нивото само на Първомайския канал. Там е имало готовност да бъдат отворени шахтите, за да поемат водата, ако излезе от него, но не се е наложило.

По време на снежното бедствие не е имало населено място, незасегнато от авария в електропреносната мрежа. Повредите са се отстранявали като е спазван приоритет според населението – с предимство са били по-големите селища. Най-дълго без ток са били селата Езерово, Воден и Добри дол. Последното село, освен че е най-малкото, е имало и най-тежка повреда – били са скъсани кабелите над река Марица. Наложило се е група от Гражданска защита – Пловдив да влиза с лодка във водите на реката, за да прекара кабели и да изреже клоните на върбите, които са се намирали в речното корито и в които са били оплетени жиците. Кметът на общината Ангел Папазов благодари на екипите от Гражданска защита и ЕВН, които са се справили със сложната ситуация.

Последиците от снеготопенето най – осезаемо са засегнали подлезите по жп линията в Първомай и прокара в Любеново. Подпочвените води са изключително високи и поставените автоматични помпи не могат да се справят с тях. Изпомпването на водата може да започне едва след като спре покачването на водите. Заради високите подпочвени води са наводнени и много домове в селата от общината. По същата причина под вода са участъци от пътя между Пловдив и Първомай, в района на Садово. Там има и поставени ограничения на скоростта.

Теодора Кирякова

Екип на гражданска защита влезе с лодка в ледените води на Марица
Водата в пъвомайското дере почти достигна критична точка
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини