Децата на "Атлет" завоюваха медали на международен турнир

Със златни, сребърни и бронзови медали се завърнаха от турнир по бадминтон в Марибор децата от клуб „Атлет“ и техните треньори Илиян и Красимир Кръстеви. Между 6 и 8 март 180 състезатели от 7 държави влязоха в битки на сингъл и двойки. Бадминтонистите бяха от 4 възрастови групи, а първомайци имаха представители в три от тях. Най – голямата група бяха момчетата и момичетата до 11 години – Станимир Терзиев, Георги Манчев, Николай Давчев, Светослав Раев, Михаела Чепишева, Елеонора Иванова, Нина Николова и Калояна Налбантова. До 13 години представител беше Ася Симеонова, а до 15 години – Стефан Терзиев и Никола Колев.

Момчетата до 11 години бяха разпределени в 6 групи. Всички атлети успяха да излязат от групите, с което се класираха за осминафиналите, а жребият противопостави Светослав Раев на Георги Манчев. След много оспорвана среща, завършила с 21:18 в контра гейм надделя Светослав. Освен него към четвъртфинала продължи и Станимир Терзиев. Станимир продължи с добрата си игра, но отпадна от бъдещият шампион на полуфинал и остана трети. На двойки момчетата не простиха на нито един съперник и на финала се изправиха Светослав Раев и Николай Давчев срещу Станимир Терзиев и Георги Манчев. След три оспорвани гейма злато завоюваха Светльо и Ники.

При момичетата конкуренцията беше жестока. 9-годишната Калояна отпадна след две победи и две загуби в групите. Елеонора също показа добра игра, но не успя да се класира за директните елиминации. Нина Николова отпадна на четвъртфиналите. Но Михаела Чепишева беше безапелационна към своите съпернички. На финала тя се справи със воя съименичка от Словакия и грабна златото след 21:12 20:22 21:9.

При двойките Нина Николова и Елеонора Иванова се класираха на трето място.

При по – големите само Стефан Терзиев излезе от групата си, но и той отпадна на осминафинал.

„Освен от медалите и победите, аз съм доволен от напредъка на всички деца – сподели Илиян Кръстев – а натрупаният опит е безценен. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини