Приеха бюджета с пълно единодушие

За втора поредна година бюджета на община Първомай се приема без нито един глас „против“ или „въздържал се“.

За следващата година той ще бъде 12 256 000лв.

Според председателя на местния парламент Дечко Петков приемането на бюджета е „най-важната точка в края на мандата“. По време на обсъждането в постоянните комисии не са участвали или присъствали граждани. Там са били направени предложения за промени в разпределението на средствата и формиране на резерв за извънредни ситуации, които бяха приети безпрекословно. Към приемането на бюджета в зала интерес проявиха трима кметове.

Единственото решение, което не беше прието единодушно на вчерашната редовна сесия беше отчета на Бюджет 2014. Групата на ГЕРБ гласуваха с „въздържал се“, а госпожа Красимира Александрова каза, че според тях отчета се разминава с действителността. Въпреки това те дават шанс на кмета и гласуваха в подкрепа на Бюджет 2015.

Съветниците получиха благодарностите на кмета Папазов за подкрепата. Той изрази убеденост, че този бюджет ще помогне на общината да работи и отново подчерта, че това може да не е най – добрият бюджет, но е реалният и възможният, който ще задоволи живеещите в общината. Увери, че ще се работи за нови инвестиции и ще направи всичко възможно за пълноценно включване в новия планов период 2015-2020 година.

Председателят на комисията по финанси Георги Богданов коментира след сесията, че е удовлетворен от приетия общински бюджет. „Като мениджър знам, че това не е най – добрият бюджет от гледната точка на икономиста, но общината има социални функции, не е фирма, която трябва да генерира печалба“.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини