Татуировки с кауза: Ибрахимович изписа на тялото си имената на 50 гладуващи деца (видео)

Шведският нападател Златан Ибрахимович се надява, че с жеста си ще привлече внимание към проблема с гладуващите хора по света

Телата на футболистите често се превръщат в "платна" за талантливи майстори на татуировките. Някои го правят, защото им харесва този вид изкуство, други от суета.

Нападателят на шведския национален отбор и ПСЖ Златан Ибрахимович има десетки татуировки и вероятно спада и в двете категории. Той обаче даде и нов смисъл на изрисуването на тялото си - благотворителност.

Ибрахимович си татуира имената на 50 гладуващи деца. Целта е да привлече вниманието към проблема в световен мащаб.

Нападателят вкара първия гол при 2:2 с "Каен" и отпразнува гола, като си свали фланелката и показа новите надписи по тялото си. След мача се появи видео, в което той обяснява целта на жеста.

"Казвам се Златан Ибрахимович. Където и да отида, хората ме познават. Скандират името ми, подкрепят ме. Но има имена, които никой не скандира", започва Ибрахимович.

"Ако можех, щях да изпиша всяко едно име. Но има 805 милиона гладуващи хора по света. Прекалено голяма част от тях са деца. Те са засегнати от война, природни бедствия и крайна бедност", добавя футболистът.

Посланието му е: "Когато чуете името ми, ще мислете за техните имена. Когато ме видите, ще виждате тях".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини