Осмокласници представиха сблъсъка на Ерос Афродитов срещу Трифон Зарезан

Ентусиазираният 8а клас на ПГСС не пропусна 14 февруари и зарадва приятели, родители и учители с постановката „Влюбеният Трифон Зарезан“.

Младежите са заедно едва от месец септември, учат  икономика, но по стечение на обстоятелствата са заразени от сценичен вирус. Когато бяха поканени да се включат в Литературната вечер посветена на Вапцаров през ноември, от тях се отзоваха шест момичета и едно момче. Месец по – късно в коледното тържество се включиха още няколко младежи. А сега за да разкажат за сблъсъка между Трифон Зарезан и Богът на любовта на сцената се качиха Красимира Манолова, Станимира Стефанова, Елица Атанасова, Татяна Йорданова, Мария Дамянова, Марияна Панайотова, Николет Божева, Антония Ганева, Мирослав Митрев, Иван Карадинев, Христо Кирев, Тони Иванов, Слави Димов, Николай Николов, Владимир Димитров, а за озвучаването им се погрижи Георги Паунов.

В сблъсъка между божественото и ежедневните проблеми и неглижиране на чувствата, в крайна сметка победи съюзът между виното и любовта. Богът на любовта (Слави Димов), който си смени имената няколко пъти, проумя тежката участ да си пиян от вино, а Влюбеният Трифон Зарезан (Мирослав Митрев) - че е по –възвишено да помогнеш на обичания човек, отколкото да го накараш да се влюби в теб. Заплетените ситуации се редуваха с образци на любовната лирика. 

За сценичното си представяне учениците получиха помощта на учителката си по литература Жанета Стоянова и консултациите на Теодора Кирякова.

Въодушевени от успеха и аплодисментите на публиката, младежите обмислят възможността да представят „Влюбеният Трифон Зарезан“  и пред друга аудитория.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини