Павел Аргиров - най- знаещият и най - можещият между четвъртокласниците в Първомай

Павел Аргиров на връх Ботев
 
 

На областния кръг на олимпиадата за четвъртокласници "Знам и мога", Павел Аргиров се класира на 18 място между 82 деца от Пловдивска област. Той е най – добре представилият се между 7 - те деца от Първомай. Резултатът му е 34,5 точки и е само с 3 точки по- нисък от резултата в училищния кръг. В първата половина на класирането, на 36 място е и Антон Андреев от НУ „Христо Ботев“.

Павел е ученик в ОУ „Св. Св Кирил и Методий“. Според учителката му Антонета Вергова той е много упорито дете, жадно за знания, с подчертан интерес към книгите и особено художествената литература. Между любимите му предмети са математиката и историята. Павел е от тези деца, които могат да се справят с всичко – в класната стая, на сцената като артист и танцьор. Времето му стига за всичко – за спорт, репетиции и учене.

Когато видях, че ми звъни класната на Павел малко се притесних – разказва майка му Христина – Той е палав и се случва да ни търсят за някоя беля. Като разбрах за успеха му се почувствах много горда. Вярно е, че ние много подкрепяме детето си, опитваме се да го научим на много неща, но сме щастливи, че негова учителка е Антоанета Вергова. Убедена съм, че тя има заслуга за неговото представяне.“

С родителите си Павел е изкачил най – високите върхове в България, а всички, които го познават му пожелават с учене да покори върховете в науката.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини