22 °C

Покрай успехите на бадминтона, дойде предложение за изграждане на спортна зала

Станимир Илиев

Станимир Илиев направи предложение на общинските съветници за изграждане на спортна зала в Първомай. Той е представител на варненска строителна фирма, която се занимава с такива съоръжения – от проектирането, през намирането на финанси до завършения вид.

Впечатлен бях – каза Илиев – от това, че имате толкова успешен клуб по бадминтон, а няма зала, в която децата да тренират. Той е член на управителния съвет на федерацията по бадминтон, заедно с кмета на Първомай Ангел Папазов. По молба на председателя на федерацията Пюзант Касабян фирмата на Илиев е разработила идеен проект как може да бъде застроено мястото на разрушената сграда на детска градина „8 март“. Тяхното предложение е за функционална сграда за тренировки и срещи по бадминтон, баскетбол, волейбол и хандбал. Мястото не позволява да бъде пълноценно игрище за футзал, но за приятелски срещи и турнири може да се полза и за това. Седящите места са 420, 160 от които ще са на първо ниво. Спазени са всички нормативи за обслужващи помещения. Сградата ще бъде с вход към линията. Теренът е предвиден за такова съоръжение. Има достатъчно парко места. Конструкцията, която предлага фирмата е хибридна, лека и бърза за изпълнение. Фоайето е в южната част, за да предпазва залата от нагряване през лятото. Предложението е за модерна сграда, отговаряща на тенденциите в този вид строителство, които тепърва навлизат. Ако поемат ангажимент тази сграда да бъде построена, тя ще струва между 4 и 5 млн. лева, които фирмата се наема да осигури чрез европейски програми и републиканския бюджет по линия на МРРБ, които ще обезпечат дори и проектирането. Срокът за изграждането на спортната зала би могъл да е около 6 месеца.

Общинските съветници въодушевено приеха идеята за изграждане на това съоръжение, но тя все още не е поставена на дневен ред. Предстои първо да се търси програма за финансиране, а междувременно проектът трябва да бъде изготвен. Очаква се през лятото да бъдат отворени подходящи европейски програми за финансиране на такова строителство.

Идеен проект за спортна зала
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
09 авг 2020
Последни новини