Бюджет 2015 - не най - добрият, но възможен

През следващата година Община Първомай ще ползва бюджет в размер на 12 287 640 лв. Вчера беше даден отчет за изразходваните през миналата година средства и обществено обсъден проекта за бюджет на общината за 2015. На събранието присъстваха кметът на община Първомай Ангел Папазов, заместник – кметът Юлиян Димитров, бюджетарят Тоска Славова и Запрян Иванов директор на дирекция АПИОФ. В залата беше и председателят на общинския съвет Дечко Петков, служители в общинска администрация, представители на местни образователни институции. По традиция- други граждани в залата нямаше.

За миналата година общината е разполагала с почти 13 млн лева, от които 6 525 743 лв са от общински приходи. Заради присъствието на представители на образователните институции по – подробно беше разгледано разходването на средства в тази сфера. Стана ясно, че с местни приходи на стойност около 70 000 лв са финансирани маломерни паралелки в няколко селски училища. С още 113 025 лв е дофинансирано образованието - за изявени ученици, за плащане на транспортни карти на учители, за детските градини.

Проектът за бюджет беше представен в неговата приходна и разходна част. Тоска Славова го представи с думите „Това не е най – добрият бюджет, но е единственият възможен“. Кметът поясни, че това е балансиран бюджет. Стана ясно, че приходите за следващата година на общината се предвиждат да бъдат около 12,3 млн лева, като от тях 5 115 676 ще са от местни приходи.

Работата по Бюджет 2015 продължава и окончателният вариант ще е готов на 16 февруари, когато ще бъде разгледан и приет от общински съвет, а до тогава ще бъдат разгледани постъпилите множество предложения за изразходване на средствата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Паостещ от 25 години
    1 0
    14:48, 15 фев 2015
    Някой тука писа,че 10 по ред в списъка на на Дядо Гаспод за богоизбраните българи- бил от Първомай. Дълго мислих и смятам, че този е единият от - или попа или доктора.

Случаен виц

Последни новини