Нашето предложение за най - добри спортисти на 2014-та

И тази година община Първомай няма да направи класация на най – добре представилите се спортисти, защитили името на града в битки и игри. Затова се опитахме да съберем на едно място имената на най- бързите и най – силните.

Нямаме претенциите да сме абсолютно точни, имената, които ви представяме може за някои да са спорни. Ръководили сме се от това – да имат забележителен успех, който често не е спохождал първомаец и да са родени или да живеят в общината.

  1. Емил Сталев –  втората му световна вицешампионска титла го прави  първомаецът с най – голямо спортно постижение. Макар и карате киокушин да не е олимпийски спорт, той става все по- популярен, а на Емил пожелаваме здраве и пак здраве, за да се пребори и за шампионския връх.
  2.  Димитрия Попстойкова  и Благовест Кисьов - това са хората, които биха присъствали непрекъснато в една такава класация ако съществуваше през последните 10 години. Тази година Дида, като част от националния отбор се класира на трето място на европейското отборно първенство. Блажо е балкански шампион на сингъл и на смесена двойка и ще се бори за влизане в олимпийския отбор на България за Рим 2016. 
  3. Лиляна Георгиева – Детето чудо е голяма надежда на българската атлетика. Третото си място на 3000 м на балканиадата тя извоюва като се изправи във възрастова група срещу съпернички, по – големи от нея с 2 и 3 години.
  4. Не може една такава класация да мине без най – популярния спорт - футбол. Динко Митрев – младежът на 17 години играе в елитния юношески отбор на Литекс и е капитан на националния отбор младежи до 17 години.
  5. Апостол Павлов – централният  защитник за „Борислав“ е считан за най – добрият местен футболист.
  6. Елис Расимова – тя е състезател по приложно колоездене и беше едно от четирите български деца, представили страната ни на европейското първенство, проведено в Норвегия през септември. Българският отбор зае 12 място.
  7. Бойчо Стайков – през тази година ветеранът – маратонец премина в по –висока възрастова категория, но отново остана на най – високото стъпало в Гран при на кросовата верига „Аквафреш“  
  8. Стефан Терзиев е най-добрата ракета на СКФВ „Атлет“, а на ученическите игри завоюва сребърен медал.
  9. В последните 2 години скорост набира и борбата. Тази година 13-годишният Мирослав Атанасов завоюва златен медал на международен турнир в Самоков в категория до 47 кг.
  10. Третото място на Антон Антонов в клас SС 550 в класирането на Републиканското първенство по водомоторен спорт може да не е най – великото постижение, но той е единственият натурален първомаец в отбора по водомоторен спорт.

А ако трябваше да се даде награда за спортно дълголетие и принос към спорта, то безспорно най – заслужил е Иван Иванов, който  на 86 години продължава да печели титли и медали, а през лято 2014 успя да пригоди сградата на автогарата за спортен клуб по тенис и фитнес. Треньорите с принос не са малко – Драган Драганов, братята Илиян и Красимир Кръстеви, Димитър Янчев, Иван Рашев и други.

Отново подчертаваме, че тази класация не претендира да е пълна и точна. Това е само възможност да си припомним едни от най – добрите постижения на местните спортисти. Добре е за самочувствието и действа мотивиращо. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ве
    ветеран
    11 0
    15:51, 21 дек 2014
    Браво и на спортистите и треньорите от една страна и на сайта за публикацията от друга. Дано някога доживеем и да има церемония по награждаването им.
  • 2
    Лю
    любител
    3 0
    20:13, 21 дек 2014
    Поздравления!
    Дано през 2015 да има повече спортуващи от Първомай и общината!
  • 3
    Пъ
    Първомаец
    2 0
    21:42, 21 дек 2014
    Добре би било да има и снимка с малко биографични данни.
  • 4
    Аз
    Аз
    5 -2
    22:15, 21 дек 2014
    А защо Генади Стоев го няма в списъка ?
    • ИА
      и аз
      1 0
      16:19, 22 дек 2014
      Васил Димитров от "Шампион" - Първомай стана ВИЦЕ на Европейското по киокушин в Самоков в края на ноември 2014г.!
  • 5
    Ка
    КАРАТИСТ
    0 0
    09:50, 22 дек 2014
    Определено не сте отразили всички отличили се
    • Pa
      parv_net
      2 -5
      10:08, 22 дек 2014
      Определено! Дори е написано, че определено нямаме претенции да сме го направили. Освен това, определено не сте прочели, че говорим за първомайци, какъвто не е Генади, освен това ОПРЕДЕЛЕНО е повече от това, което някой друг е направил. Има и други ОПРЕДЕЛЕНИ неща, но определеното място за тях не е в коментарите.
  • 6
    67
    67233
    2 -3
    12:31, 22 дек 2014
    И тъй като най-популярния спорт е футбола , а кралицата на спортовете е леката атлетика аз залагам на Апостол Павлов (все пак Борислав имаха успешна година) и Бойчо Стайков (много добро представяне и доста медали през годината). С риск другите да се обидят - федербал , колоездене и бойни изкуства не могат да се сравнят с по-горе споменатите спортове :)
    • Фа
      файт
      3 -1
      14:16, 22 дек 2014
      като неможеш..ставай и са махай !!!!!!
  • 7
    Сп
    спец
    1 0
    17:12, 22 дек 2014
    Определено Емо чупи класацията, но Бойчо почти не му отстъпва! :)))
  • 8
    Де
    ДЕРВЕНЕЦ
    3 0
    19:18, 25 дек 2014
    А името на Делчо Политов никъде не се споменава!Тези борци от къде тръгват според вас?
  • 9
    Ма
    майстор
    0 0
    11:50, 28 дек 2014
    По обясними причини в такава класация трябва да бъдат включвани САМО спортисти играещи и трениращи в града.Никакви други.
    • Pa
      parv_net
      1 -1
      12:01, 28 дек 2014
      Тогава направете ВАША класация на САМО играещи и трениращи в града спортисти. Личните ми притеснения, че тя ще бъде обсебена от хора, които само тренират в Първомай и ще са представители на 2 до 3 клуба - карате, бадминтон и евентуално футбол. Тогава не би имало нито един лекоатлет, борец, гимнастик - такива клубове тук няма...
  • 10
    Ма
    майстор
    0 0
    22:33, 28 дек 2014
    Не Ви упреквам за инициативата.Права сте ,че няма клубове или индивидуални спортисти достатъчно на брой, за да има голямо разнообразие в предложенията Ви.Но заради самия местен спорт и неговото развитие е предложението.Принципно трябва да се постъпва.Колкото толкова.Така обаче ще се видят не само успехите ,но и слабостите и проблемите.
  • 11
    То
    Тони Стоев
    7 0
    20:33, 21 яну 2015
    Обръщам се специално до вископоставените капацитети на този сайт и до хората погрижили се за тази класация.

    Прърво, поздравелния на всички в класацията, безспорно заслужили! Познавам ги повечето, наистина заслужават!

    Второ и основно!

    Пиша относно брат ми - ГЕНАДИ СТОЕВ, който няма никакви претенции за признание в тази графа, въпреки постиженията му, който са доста на брой. ОБРЪЩАМ СЕ СПЕЦИАЛНО към този анонимен гений, който написа в коментар, че брат ми не е от ПЪРВОАМЙ !!!

    АЗ, МАЙКА МИ И БАЩА МИ СМЕ ОТ ГРАД ПЪРВОМАЙ, по документи, по душа и по каквото искаш!

    ДЪРЖА много да ми се отговори от къде имате информация, че брат ми не е от гр. ПЪРВОМАЙ !?

    Както и още нещо, пишете си имената , не бъдете анонимни!
    Мерси !
Последни новини