В БСП са доволни от изтичащата 2014 - та

Николай Митков

Дни преди да посрещнем Новата 2015-та година Николай Митков – председател на ОбС на БСП Първомай и зам.кмет на община Първомай и Светозар Славчев – председател на групата общински съветници на БСП в ОбС Първомай направиха равносметка на отминаващата година. „Трудна година за политиката на национално ниво на БСП и относително успешна в рамките на общината“ - я определи председателят на политическата група на социалистите Светозар Славчев.

„Не можем да сме недоволни от резултатите на местно ниво в двата вота” – допълва и общинския ръководител на структурата Николай Митков, като продължава:

„Тук процентите и на Евроизборите и на парламентарните избори за БСП и коалиция са по–високи от средните за страната. Направени са нужните анализи и изводи, търсим резерви и считаме, че партията има възможност да привлече още избиратели, а това е важно предвид поредицата предстоящи избори.” Можем и да се похвалим, че благодарение на правителството подкрепено от социалистическата партия в общината са инвестирани 1 200 000 лв. За краткото време, в което действаше 42-то Народно събрание, заедно с народния представител П. Мутафчиев съдействахме и вече е почти завършен дома за възрастни хора в двора на общинската болница. Проектът е за 600 000 лв. Предстои кандидатстване за делегиране на дейността от държавата, като през 2016 г. трябва да започне да функционира. Ще бъдат настанени 28 възрастни, като това ще осигури около 20 работни места. С друга част от средствата - 300 000 лв, дошли по програмата „Развитие на регионите“ бяха асфалтирани 6 улици в централна градска част и санирано училището в с. Искра на стойност 284 000 лв. Това са реализирани проекти в рамката на 1 година, за който няма как да премълчаваме, че са реализирани именно от БСП”.

Светозар Славчев отчете, че заедно и в съгласие с колегите от ОбС – Първомай бяха гласувани средства и одобрени ремонтите на няколко кметства в общината – в селата Воден, Виница, Искра, Буково, Православен, малък ремонт в Караджалово и площада в Градина. С над 500 т фрезован асфалт бяха засипани някои улици по селата и кварталите.

Зам. кмета Николай Митков заяви, че „едно от неговите обещания бе, че ще направи всичко възможно да се подобри обществения транспорт в общината” Такова подобрение в транспорта вече е налице, а започна и подмяната на спирките. До края на тази година ще се подменят общо 5 спирки, а за следващата още 5.

Светозар Славчев допълни, че не всички предложения са реализирани, като една от причините са изключително тежките през годината климатични условия, а значителна част от средствата са били пренасочени за преодоляване на щетите от поройните дъждове. Затова Славчев поема ангажимент през следващата година да настоява и съдейства за реализиране на няколко обекта – застилането на футболното игрище в СОУ Първомай с изкуствена трева и изграждане на модерна детска площадка на мястото на старата в градския парк, тъй като по негово мнение общината е длъжник именно на децата и подрастващите. От особена важност е да се финансира проектът за изграждане на спирка за междуградските автобуси в квартал Дебър.

parvomai.net

Светозар Славчев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    23
    23
    17 -9
    10:41, 18 дек 2014
    От изтичащата година е доволен само Китков,че си напълни джоба.Другите от БСП да го духат
  • 2
    Н,
    Н,Фитков
    5 -4
    17:13, 21 дек 2014
    Не зная колко си доволен, но след няколко месеца ще сме доволни да не те срещаме из съвета повече! Щом на тези резултати на партията ви си доволен , догодина с един съветник ще си още по- доволен - направо щастлив! Най доволна е родата ти дето я уреди на службици!

Случаен виц

Последни новини