Златка Янева и Атанас Ицов грабнаха златото на Коледния турнир по дартс

Атанас Ицов

Невероятният резултат от 110 точки донесе златен медал на Атанас Ицов в Коледния турнир по дартс, организиран от КИДМИНТЕСТ “ТОТ“ под едгидата на Дирекция „Просвета“ в община Първомай. Това е резултат, който трудно се постига дори от изключителни играчи – каза един от треньорите Минко Павлов и сам не повярва, че се е случило. Наско уцели утроено 20, удвоено 19 и 12. Безспорно постижението му е в резултат и на голяма доза късмет. Той тренира от 4 години и до сега никога не е печелил медал, за него успех би бил дори само това, че е стигнал до финала. Наско е творческа натура, човек на изкуството – умее да пее, да рисува... След последната среща се шегуваше, че не е сигурен дали ръката му е точна, защото я е тренирал в рисуването или рисува добре, защото ръката му е сигурна след тренировките по дартс. Момчето споделя, че му особено много му харесва когато успее да направи добър резултат. За последния си успех - не знае как да обясни случилото се, казва, че е затворил очи, концентрирал се... и успял. Втори при момчетата е Панчо Панчев, а трети -Асен Йорданов - всички от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. На четвърто място остана Стоян Желязков от Градина.

Без особени изненади мина финалът при момичетата. Там Златка Янева от Първомай победи своята връстничка Янка Тодорова от Градина.

За Златка това не е първи успех, до сега е печелила обаче само сребро или бронз. Янка пък за пръв път застава пред мишената. За трето и четвърто място при момичетата, борбата също беше между представителки на „Кирил и Методий“ и Градина. Рени Асенова, която винаги се е представяла отлично този път остана с бронз, а след нея – Габриела Христова.

Децата споделят, че биха могли да спортуват и друго, но това е най – достъпната за тях дисциплина. Харесва им всичко – това, че има малко математика и много концентрация и чакат с нетърпение следващия турнир - през пролетта.

 Теодора Кирякова

Златка Янева
Призьорите с треньорите Калчо Калчев и Минко Павлов
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини