7 °C

Златка Янева и Атанас Ицов грабнаха златото на Коледния турнир по дартс

Атанас Ицов

Невероятният резултат от 110 точки донесе златен медал на Атанас Ицов в Коледния турнир по дартс, организиран от КИДМИНТЕСТ “ТОТ“ под едгидата на Дирекция „Просвета“ в община Първомай. Това е резултат, който трудно се постига дори от изключителни играчи – каза един от треньорите Минко Павлов и сам не повярва, че се е случило. Наско уцели утроено 20, удвоено 19 и 12. Безспорно постижението му е в резултат и на голяма доза късмет. Той тренира от 4 години и до сега никога не е печелил медал, за него успех би бил дори само това, че е стигнал до финала. Наско е творческа натура, човек на изкуството – умее да пее, да рисува... След последната среща се шегуваше, че не е сигурен дали ръката му е точна, защото я е тренирал в рисуването или рисува добре, защото ръката му е сигурна след тренировките по дартс. Момчето споделя, че му особено много му харесва когато успее да направи добър резултат. За последния си успех - не знае как да обясни случилото се, казва, че е затворил очи, концентрирал се... и успял. Втори при момчетата е Панчо Панчев, а трети -Асен Йорданов - всички от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. На четвърто място остана Стоян Желязков от Градина.

Без особени изненади мина финалът при момичетата. Там Златка Янева от Първомай победи своята връстничка Янка Тодорова от Градина.

За Златка това не е първи успех, до сега е печелила обаче само сребро или бронз. Янка пък за пръв път застава пред мишената. За трето и четвърто място при момичетата, борбата също беше между представителки на „Кирил и Методий“ и Градина. Рени Асенова, която винаги се е представяла отлично този път остана с бронз, а след нея – Габриела Христова.

Децата споделят, че биха могли да спортуват и друго, но това е най – достъпната за тях дисциплина. Харесва им всичко – това, че има малко математика и много концентрация и чакат с нетърпение следващия турнир - през пролетта.

 Теодора Кирякова

Златка Янева
Призьорите с треньорите Калчо Калчев и Минко Павлов
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини