0 °C

Ще строят нов мост над Марица... ама друг път

Областно пътно управление има желание и прави необходимото да бъде построен нов мост над река Марица между Първомай и Градина, но това е скъпо начинание, за което в момента няма финансиране. Пътят, минаващ оттам, е част от републиканската пътна мрежа и за него се грижи Агенция „Пътна инфраструктура“. Още през миналата годината АПИ заяви желание да бъде изградено съоръжение, с две ленти за движение, на около 15 метра западно от днешния мост, строен през Втората световна война. Проектирането е почти финализирано. Предстоят съгласувателни и други процедури и отчуждаване на имоти, а това изисква още време. След това ще се търси и финансиране, най - вероятно по европейски проекти. Накратко - ще се строи мост, но кога не се знае.

Научихме, че комисия от Областно пътно управление - Пловдив е оглеждала мястото. От местната управа са настоявали поне да бъдат закърпени дупките. Най – евтиният вариант за обезопасяване на моста е да бъдат предприети мерки за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили. Това означава, че ще бъде пренасочено движението на ТИР-ове над 12 т по други маршрути. Автобусите ще продължат да се движат по старите си маршрути.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Оо
  оооххххх!
  13 0
  10:34, 20 ное 2014
  Ама то е ясно че ше се търсят варианти за обезопасяване...за пари за нов мост.....ще мине още доста време за да стане това!
  ГОВОРИМ ЗА НЯКОЛКО КУБИКА АСФАЛТ на първо време-да запълнят кратерите на пътното платно на същесвуващия мост та да не ни пропадат колите в тях!!!!!!!!!!!!!!
 • 2
  Бъ
  Бъжгунь
  10 0
  15:01, 20 ное 2014
  Асфалта отиде за на Минчо тротоарите
 • 3
  24
  24
  1 0
  06:32, 21 ное 2014
  а татко ще ми купи колело...
 • 4
  Пп
  ппппппп
  0 0
  11:47, 21 ное 2014
  ....ама друг път!Докато не се случи случка, нищо няма да стане!
 • 5
  Пъ
  пърумаец
  0 0
  20:07, 22 ное 2014
  Смешници,вие които клечите из общината на държавна хранилка и за нищо не ставате, вземайте лопатите и марш на улиците да заривате дупките!А що се отнася до строеж на нов мост това не е лесна работа като ****** за нея си иска сериозни хора, които са национално отговорни, а не сметкаджии и дребни душици като вас!За 25г какво се построи и подобри в общината за жителите й-едно голямо НИЩО.Даже направихте хората крепостници, защото закрихте автогарата и спряхте линиите между селата!Ами само това ли е!
 • 6
  А
  а
  0 0
  15:26, 24 ное 2014
  Поне да го асфалтират стария , колко години е разбит и не се вземат мерки - камоли нов да направят !
 • 7
  Шу
  Шумишлиец
  1 0
  17:43, 8 дек 2014
  За сведение- Старият мост е строен през 1928 година-почит и слава на този столетникПричината за неговия строеж е народния представител дядо Запрян Михов, а моста го дарява Цар Борис III след гостуване на дядо Запрян в с. Царско село ,който го прекарал от Ворисовградския бряг на градинския при пълноводна Марица през месец юни 1927 година .Царят едва не напълнил гащите и като слезли от каика на другия бряг,Царят казал -,,Запряне,давам моста който ти искаш в Народното събрание, да се построи тук с пари от държавата . И отишли в колибата да ядат обещани сомове.А ние...
 • 8
  Шо
  шофьор
  0 0
  20:14, 9 дек 2014
  моста е немски и издържа 200 тона........пак тежките камиони са виновни......а каде е РБългария.......в София.......

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини