Ще строят нов мост над Марица... ама друг път

Областно пътно управление има желание и прави необходимото да бъде построен нов мост над река Марица между Първомай и Градина, но това е скъпо начинание, за което в момента няма финансиране. Пътят, минаващ оттам, е част от републиканската пътна мрежа и за него се грижи Агенция „Пътна инфраструктура“. Още през миналата годината АПИ заяви желание да бъде изградено съоръжение, с две ленти за движение, на около 15 метра западно от днешния мост, строен през Втората световна война. Проектирането е почти финализирано. Предстоят съгласувателни и други процедури и отчуждаване на имоти, а това изисква още време. След това ще се търси и финансиране, най - вероятно по европейски проекти. Накратко - ще се строи мост, но кога не се знае.

Научихме, че комисия от Областно пътно управление - Пловдив е оглеждала мястото. От местната управа са настоявали поне да бъдат закърпени дупките. Най – евтиният вариант за обезопасяване на моста е да бъдат предприети мерки за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили. Това означава, че ще бъде пренасочено движението на ТИР-ове над 12 т по други маршрути. Автобусите ще продължат да се движат по старите си маршрути.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Оо
    оооххххх!
    13 0
    10:34, 20 ное 2014
    Ама то е ясно че ше се търсят варианти за обезопасяване...за пари за нов мост.....ще мине още доста време за да стане това!
    ГОВОРИМ ЗА НЯКОЛКО КУБИКА АСФАЛТ на първо време-да запълнят кратерите на пътното платно на същесвуващия мост та да не ни пропадат колите в тях!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
    Бъ
    Бъжгунь
    10 0
    15:01, 20 ное 2014
    Асфалта отиде за на Минчо тротоарите
  • 3
    24
    24
    1 0
    06:32, 21 ное 2014
    а татко ще ми купи колело...
  • 4
    Пп
    ппппппп
    0 0
    11:47, 21 ное 2014
    ....ама друг път!Докато не се случи случка, нищо няма да стане!
  • 5
    Пъ
    пърумаец
    0 0
    20:07, 22 ное 2014
    Смешници,вие които клечите из общината на държавна хранилка и за нищо не ставате, вземайте лопатите и марш на улиците да заривате дупките!А що се отнася до строеж на нов мост това не е лесна работа като ****** за нея си иска сериозни хора, които са национално отговорни, а не сметкаджии и дребни душици като вас!За 25г какво се построи и подобри в общината за жителите й-едно голямо НИЩО.Даже направихте хората крепостници, защото закрихте автогарата и спряхте линиите между селата!Ами само това ли е!
  • 6
    А
    а
    0 0
    15:26, 24 ное 2014
    Поне да го асфалтират стария , колко години е разбит и не се вземат мерки - камоли нов да направят !
  • 7
    Шу
    Шумишлиец
    1 0
    17:43, 8 дек 2014
    За сведение- Старият мост е строен през 1928 година-почит и слава на този столетникПричината за неговия строеж е народния представител дядо Запрян Михов, а моста го дарява Цар Борис III след гостуване на дядо Запрян в с. Царско село ,който го прекарал от Ворисовградския бряг на градинския при пълноводна Марица през месец юни 1927 година .Царят едва не напълнил гащите и като слезли от каика на другия бряг,Царят казал -,,Запряне,давам моста който ти искаш в Народното събрание, да се построи тук с пари от държавата . И отишли в колибата да ядат обещани сомове.А ние...
  • 8
    Шо
    шофьор
    0 0
    20:14, 9 дек 2014
    моста е немски и издържа 200 тона........пак тежките камиони са виновни......а каде е РБългария.......в София.......
Последни новини