Как ще отбележим 21 ноември в Първомай

Денят на Християнското семейство и тази година ще бъде отбелязан в църквата „Св. Георги“ в Първомай и с тържество в читалището на кв. Дебър.

Децата от двете детски градини – „8 март“ и „Марица“ ще влязат  в храма. Водени от учителите си, по стара традиция,  те ще кажат стихове и песни, посветени на семейството и дома, ще запалят и свещ.

Вечерта под патронажа на съпругата на кмета- д-р Мария Павлова в читалище „Пробуда“ от 17.00 часа семейни двойки с дълъг стаж ще съберат приятели, роднини и любопитни и ще споделят опит. Няма как да се мине и без певческите групи, прославили на няколко конкурса квартала и читалището.

Православната пловдивска телевизия ще излъчи между 18 и 20 часа репортаж от награждаването на учениците в конкурса „Въведение богородично“, на който бяха отличени 6 деца от Първомай и  Градина.

На 21 ноември ще бъдат отбелязани и 105 години от рождението на Никола Вапцаров. В пленарна зала, от 17.30 часа  български поети и писатели, поканени от Мая Вапцарова ще се срещнат с ученици и почитатели на поета – идеалист.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини