26 °C

Започна подготовката на общината за есенно - зимния сезон

Предприети са нужните действия за подготовка на община Първомай за работа през еснно- зимния сезон – стана ясно по време на последната редовна сесия на ОбС.

Извършено е баластриране на най- нуждаещите се улици, а след приключилия ремонт на някои улици в града предстои да бъде направена и маркировката. Боята за нея е осигурена, но се изчакват подходящи климатични условия.

Спорд докладната на ресорния заместник – кмет Юлиян Димитров е осъществена координация между служби, ведомства и организации и община и е създаден щаб за действия при извънредни условия. Кметовете по населени места трябва да създадат регистър на високопроходимата техника, която може да влезе в действие при необходимост.

Фирмата, с която общината има договор за поддържане на общинските пътища отново е Агродоминатор, след като мината година беше сключен тригодишен договор с нея. Кои са пътищата и улиците, за които тя отговаря можете да прочетете тук.

Средствата, които се полагат на община Първомай от Държавния бюджет за снегопочистване са 70 300 лв. Според запознати, това е недостатъчно при една средностатистическа зима и от местната хазна до края на 2014 са заделени още 15 000 лв. Дори да не е снежна зимата, средства се отделят както за подготовка на техниката, така и за заплащане на дежурствата.

Междуселищната мрежа, която трябва да бъде разчиствана от „Агродоминатор“ през зимата е 117,450 км, а в града са обхванати 48,480 км улици, които включват и кварталите Любеново и Дебър.

Уличната мрежа в селата е отговорност на кметовете по населени места. Почистването на обществените места се осъществява от служители на ОбА и от наети по програми за временна заетост.

Точката, в която се обсъждаше готовността на общината за есенно – зимния сезон беше една от най – дебатираните за последните няколко години. Изяснено беше, че най- невралгичните места са междуселските пътища до Воден, Буково, Езерово, Искра. Там се хвърля и най – голям ресурс за почстистването от снегонавявания. Задължението на фирма „Агродоминатор“ е да осигури достигане до всеки дом на линейки, пожарни коли, полиция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Бл
  благодаря
  9 0
  14:57, 10 ное 2014
  Моля за малко информация на какво се дължеше честото и продължително спиране на тока в събота?!При което пострадаха толкова много електронни уреди на първомайци.Благодаря
  • Ех
   еха
   3 0
   17:47, 10 ное 2014
   на неграмотните ел.техници
 • 2
  Бл
  бл.
  3 0
  19:39, 10 ное 2014
  това е повече от ясно...но все пак някой няма ли да поеме отговорността за поразиите...
 • 3
  Ба
  бай уй
  3 0
  01:12, 11 ное 2014
  Дежурния е бил в Брягово в този момент,че има приятелка там и докът си дойде...ето ти два часа
 • 4
  Пъ
  Първомаец
  6 0
  12:53, 11 ное 2014
  Във връзка със статията,някой минавал ли е скоро по моста на река Марица към село Градина? Дупките са вече по половин метър. Ако не се вземат спешни мерки, скоро ще пътуваме за Чирпан през Поповица.
 • 5
  Аб
  АБВ
  2 0
  19:16, 11 ное 2014
  То от тук нататък какви подходящи климатични условия чакате бе общинари- те ще бъдат такива догодина през лятото, ама вас тогава няма да ви има и ще бъдете по отпуски и почивки.В скоро време чакаме някой автомобил да падне в Марица ,защото дупките на моста са огромни!Но на нас не ни са необходими ни пътища ,ни мостове, ни икономика, ни държава, защото вече ще се изселваме на друга планета!
 • 6
  Вг
  ВГД
  3 0
  11:27, 12 ное 2014
  Как не те е срам да притесняваш народните избраници в Общината?Те си имат достатъчно проблеми с изчерпания бюджет на общината и очертаващата се липса на пари за заплатите им за Коледа а ти ги занимаваш с някакъв си мост!Да съхраним интелектуалния потенциал в Общинския съвет!

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини