Започна подготовката на общината за есенно - зимния сезон

Предприети са нужните действия за подготовка на община Първомай за работа през еснно- зимния сезон – стана ясно по време на последната редовна сесия на ОбС.

Извършено е баластриране на най- нуждаещите се улици, а след приключилия ремонт на някои улици в града предстои да бъде направена и маркировката. Боята за нея е осигурена, но се изчакват подходящи климатични условия.

Спорд докладната на ресорния заместник – кмет Юлиян Димитров е осъществена координация между служби, ведомства и организации и община и е създаден щаб за действия при извънредни условия. Кметовете по населени места трябва да създадат регистър на високопроходимата техника, която може да влезе в действие при необходимост.

Фирмата, с която общината има договор за поддържане на общинските пътища отново е Агродоминатор, след като мината година беше сключен тригодишен договор с нея. Кои са пътищата и улиците, за които тя отговаря можете да прочетете тук.

Средствата, които се полагат на община Първомай от Държавния бюджет за снегопочистване са 70 300 лв. Според запознати, това е недостатъчно при една средностатистическа зима и от местната хазна до края на 2014 са заделени още 15 000 лв. Дори да не е снежна зимата, средства се отделят както за подготовка на техниката, така и за заплащане на дежурствата.

Междуселищната мрежа, която трябва да бъде разчиствана от „Агродоминатор“ през зимата е 117,450 км, а в града са обхванати 48,480 км улици, които включват и кварталите Любеново и Дебър.

Уличната мрежа в селата е отговорност на кметовете по населени места. Почистването на обществените места се осъществява от служители на ОбА и от наети по програми за временна заетост.

Точката, в която се обсъждаше готовността на общината за есенно – зимния сезон беше една от най – дебатираните за последните няколко години. Изяснено беше, че най- невралгичните места са междуселските пътища до Воден, Буково, Езерово, Искра. Там се хвърля и най – голям ресурс за почстистването от снегонавявания. Задължението на фирма „Агродоминатор“ е да осигури достигане до всеки дом на линейки, пожарни коли, полиция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Бл
    благодаря
    9 0
    14:57, 10 ное 2014
    Моля за малко информация на какво се дължеше честото и продължително спиране на тока в събота?!При което пострадаха толкова много електронни уреди на първомайци.Благодаря
    • Ех
      еха
      3 0
      17:47, 10 ное 2014
      на неграмотните ел.техници
  • 2
    Бл
    бл.
    3 0
    19:39, 10 ное 2014
    това е повече от ясно...но все пак някой няма ли да поеме отговорността за поразиите...
  • 3
    Ба
    бай уй
    3 0
    01:12, 11 ное 2014
    Дежурния е бил в Брягово в този момент,че има приятелка там и докът си дойде...ето ти два часа
  • 4
    Пъ
    Първомаец
    6 0
    12:53, 11 ное 2014
    Във връзка със статията,някой минавал ли е скоро по моста на река Марица към село Градина? Дупките са вече по половин метър. Ако не се вземат спешни мерки, скоро ще пътуваме за Чирпан през Поповица.
  • 5
    Аб
    АБВ
    2 0
    19:16, 11 ное 2014
    То от тук нататък какви подходящи климатични условия чакате бе общинари- те ще бъдат такива догодина през лятото, ама вас тогава няма да ви има и ще бъдете по отпуски и почивки.В скоро време чакаме някой автомобил да падне в Марица ,защото дупките на моста са огромни!Но на нас не ни са необходими ни пътища ,ни мостове, ни икономика, ни държава, защото вече ще се изселваме на друга планета!
  • 6
    Вг
    ВГД
    3 0
    11:27, 12 ное 2014
    Как не те е срам да притесняваш народните избраници в Общината?Те си имат достатъчно проблеми с изчерпания бюджет на общината и очертаващата се липса на пари за заплатите им за Коледа а ти ги занимаваш с някакъв си мост!Да съхраним интелектуалния потенциал в Общинския съвет!
Последни новини