19 °C

Водната стихия не подмина и Първомайска община

Цариградско шосе - с.Бяла река

Пътища и улици в общината и Първомай бяха заляти от  вода след  излелия се проливен дъжд през нощта срещу събота.  Измерените количества са между 60 и 110л/кв.м.

Затруднено беше движението по цариградския път в района на село Бяла река. Водата от дерето преминащо през селото излезе от коритото си и заля международния път Е80. Има наводнени къщи и дворове в селото.

Цариградско шосе - с.Бяла река

Реката, която минава през Караджалово, излезе от коритото си и наводни повече от 50 къщи. В домовете на хората водата достигна метър и половина. Водата започнала да приижда в къщите около 10:00 сутринта. Само бързата реакция на хората е помогнала да се избегнат нещастни случаи. Някои се качват на вторите етажи на домовете, други са евакуирани с големи машини. Десетки кирпичени постройки са срутени, други са опасни и не стават за обитаване. Хората покрай реката разказват, че треперят при всеки обилен дъжд. Селото се намира в ниска точка, водатата е придошла от полето и за часове е потопила къщите. За пореден път. Едва след като нивото започна да спада, хората започнаха да отводняват домовете си.

Залети са били Поройна и Виница.

Проблеми имаше на изхода на кв. Дебър в посока Хасково. Там водите на реката застрашително настъпваха към стадиона.

Мостът на р.Мечка в кв.Дебър-на изхода за Хасково

По пътя Първомай-с.Бяла река р.Мечка можеше да бъде объркана с Марица.

Жъвотновъд, чийто краварник е в района на придошлата река обхождаше непрекъснато за да следи нивото на водата. Сподели, че при предното наводнение краварника му бил залят от придошлите води и от това се страхува и сега.
След моста на реката, към Чолак баир, водата беше наводнила нивите и заляла пътя

В самия Първомай, проблемът с преливането на канала минаващ през северната част на града се повтори. Придошлата вода носеше клони и боклуци, които образуваха преграда до моста на Аязмото. Водата преливаше извън коритото и заплашително настъпваше към дворовете на съседните къщи. Живеещите там, с гребла се опитваха да проправят път на водната стихия към отводнителните шахти, за да не се повтори наводнението от преди няколко години.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Св
  свидетел
  25 -6
  00:07, 26 окт 2014
  Пожарна и полиция помагаха на хората в Караджалово,а великия селски депУтат Снайпериста трепереше пред овощната си градина.............
 • 2
  Зн
  знаещ
  26 -4
  08:47, 26 окт 2014
  Дребна душица е той. Трепери Красю Сомо трепери не само пред градинката си, но ще трепери скоро и за мястото си на селски депутат,защото му е вдигнат мерника и снайпера на Кака Краси ще го покоси.
 • 3
  77
  777
  10 -3
  11:47, 26 окт 2014
  А някой може ли да ми каже кмета Папазов-Ръчичката,къде беше и какво правеше?Защо са били затлачени деретата и какво правят тези които са в бюрото по труда?Само им се плаща абез да са свършили най-важната работа цяло лято.
 • 4
  Дя
  дякона
  16 -4
  14:23, 26 окт 2014
  Мазното кметче е в Русия.......бали мааму що! Унаа брягувска мусака Китков оди на село да си възбере уфцете и козите да се не удавят у брягуското дере щото скоро щял да оди да ги пасе. Оно доносничето от ДС-то пък си вози плешивия задник на S класата до пловдивските молве! Добре че са оне момчета от полицията и пожарната да ни спасяват , да са живи и здрави!
  • Къ
   КЪНЧО ПУ........
   10 -4
   23:14, 26 окт 2014
   Оооооооооооооооооффффффффффффффффффффф
   сомче,крсю спри не дей дъ плюеш че целия си в лайна. Питай в птицекладницата има ли свободна вана да измиеш лайната.

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини