"Коледата" за ловджиите започна вчера

Довечера е пикът на лъжите – защото най – много се лъже след лов и преди избори. А  утре може да  сме на избори, но днес се откри ловът на едър дивеч. Това всеки може да го разбере по оживлението в магазина за ловно-рибарски принадлежности. За трета поредна година на собствен гръб го изпитва и Станислав Делчев. По цяла седмица оттук я минат 10 човека, я не – разказва младежът – но в деня преди лов винаги има много хора. Имало е случаи да са над 100 ловци. Тази година е слабо –наполовина са хората, наполовина е и оборотът. Всичко се купува, но най- много се харчат бренекетата. И най- голямата сметка е за патрони. След тях са дрехите. В магазина има всичко от чорапи до дебели шуби. Повечето са само мъжки размери, защото в магазина жени почти не пазаруват. През вчерашния ден е влязла само една жена,  и то с поръчка от сина ѝ.

Атмосферата преди лов е като преди Коледа в другите магазини – с усещане за празник. Ловците влизат заредени със брадатите си  истории и правят планове за следващия ден. Щом е като Коледа – питам -  дали се продават и фойерверки. Фойерверки – не, но пиратки продавам – с тях обучават малките кучета да не се плашат от гърмежи.

Станислав не е ловец, защото това е скъпо хоби. Трябва да събере пари за курс. Ходи за риба, но вече е заразен от бацила занаята на древните. Понякога се случва някой разсеян ловец да го намери на брега на язовира, за да се върне и да му отключи магазина. Признава си, че това не му харесва, но пожелава наслука на всеки свой клиент.

Констатирам, че в магазина има възможности за много подаръци, ако трябва да зарадвате ловец. Откривам и подходящи туристически принадлежности. Май е добре и ние жените да надникваме там…

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Же
    жена
    9 0
    09:08, 4 окт 2014
    Повече плюскане, лъжи и простотии и никакъв лов или ходене!
  • 2
    44
    44
    5 0
    10:32, 4 окт 2014
    И ако може само такива информации тук, нищо съществено няма смисъл да се публикува...
  • 3
    44
    44
    4 -3
    10:33, 4 окт 2014
    Пишещите подобни редове жени определено са за този магазин...особено за щанда за кукички...
    • 29
      2906
      3 -4
      12:13, 4 окт 2014
      абсолютно точно казано , но ще те разберат ли
  • 4
    Дневник: "Великият покрив" от Георги Марков
  • 5
    Бу
    Буден
    0 0
    14:50, 5 окт 2014
    :)
Последни новини