23 °C

"Коледата" за ловджиите започна вчера

Довечера е пикът на лъжите – защото най – много се лъже след лов и преди избори. А  утре може да  сме на избори, но днес се откри ловът на едър дивеч. Това всеки може да го разбере по оживлението в магазина за ловно-рибарски принадлежности. За трета поредна година на собствен гръб го изпитва и Станислав Делчев. По цяла седмица оттук я минат 10 човека, я не – разказва младежът – но в деня преди лов винаги има много хора. Имало е случаи да са над 100 ловци. Тази година е слабо –наполовина са хората, наполовина е и оборотът. Всичко се купува, но най- много се харчат бренекетата. И най- голямата сметка е за патрони. След тях са дрехите. В магазина има всичко от чорапи до дебели шуби. Повечето са само мъжки размери, защото в магазина жени почти не пазаруват. През вчерашния ден е влязла само една жена,  и то с поръчка от сина ѝ.

Атмосферата преди лов е като преди Коледа в другите магазини – с усещане за празник. Ловците влизат заредени със брадатите си  истории и правят планове за следващия ден. Щом е като Коледа – питам -  дали се продават и фойерверки. Фойерверки – не, но пиратки продавам – с тях обучават малките кучета да не се плашат от гърмежи.

Станислав не е ловец, защото това е скъпо хоби. Трябва да събере пари за курс. Ходи за риба, но вече е заразен от бацила занаята на древните. Понякога се случва някой разсеян ловец да го намери на брега на язовира, за да се върне и да му отключи магазина. Признава си, че това не му харесва, но пожелава наслука на всеки свой клиент.

Констатирам, че в магазина има възможности за много подаръци, ако трябва да зарадвате ловец. Откривам и подходящи туристически принадлежности. Май е добре и ние жените да надникваме там…

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Же
  жена
  9 0
  09:08, 4 окт 2014
  Повече плюскане, лъжи и простотии и никакъв лов или ходене!
 • 2
  44
  44
  5 0
  10:32, 4 окт 2014
  И ако може само такива информации тук, нищо съществено няма смисъл да се публикува...
 • 3
  44
  44
  4 -3
  10:33, 4 окт 2014
  Пишещите подобни редове жени определено са за този магазин...особено за щанда за кукички...
  • 29
   2906
   3 -4
   12:13, 4 окт 2014
   абсолютно точно казано , но ще те разберат ли
 • 4
  Дневник: "Великият покрив" от Георги Марков
 • 5
  Бу
  Буден
  0 0
  14:50, 5 окт 2014
  :)

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини