-5 °C

Ограничителен режим за застъпници въведоха в избирателна секция

Да ограничат достъпа на застъпници са решили единодушно членовете на комисията в първа избирателна секция в Първомай. На базата опит от миналия вот, те са преценили, че само по този начин могат да въведат дисциплина и да не допуснат намеса в работата им. Сега наблюдатели и застъпници седят в коридора пред стаята, но имат право да надничат през отворената врата.

В протокола са записани две решения. Едното, че в стаята могат да присъстват само членовете на СИК. Второто е, че протокол се издава само на един представител на партия. Въпреки, че няма решение за присъствието на застъпници по време на вота вътре в стаята, всички те са извън нея. Представители на три политически партии вече минаха през секцията и обясниха на председателя Димитрия Желязкова и членовете, че техните решения са в разрез със Закона, а един от тях се закани да извика  и телевизия, която да направи позорното им решение достояние на цяла България.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  За
  застъпник
  7 -3
  13:01, 5 окт 2014
  Тъпа ГЕРБеро снайперистка уйдорма. Ако си направят труда да отворят Избирателния Кодекс и прочетат алинеите на чл. 120 ще видят , че застъпника има право да присъства в изборното помещение при откриване на изборния ден, през цялото време на гласуване и при приключване на изборния ден и установяване на резултатите от изборите като му се предоставя визуален достъп до работата на комисията.Интересно ще бъде как качени един върху друг 20 застъпника ще гледат през вратата как комисията брои. Да се чуди чиляк да плаче от простотията или да се смее!
 • 2
  Знаете , че лидер се избира най - трудно, но може да го познаем по няколко особености :
  - Не си гледат в краката , когато ходят.
  - Виждат какво се задава зад ъгъла.
  - Спират да правят неща , които носят комфорт само на тях.
  - Капацитет да развиеш отношение с хора различни от теб - биологически , политически , културно и икономически.
  - Обективни и не поддаващи се на лъжата.
 • 3
  Юр
  Юрист
  5 0
  13:16, 5 окт 2014
  Съгласно Избирателния Кодекс ако някой застъпник пречи на работата на комисията Председателя има право след гласуване и отразяване в нарочен протокол да го отстрани от изборното помещение. Но всички и то в повечето секции в Общината това вече е такава простотия, че си заслужава да влезе в книгата ГИНЕС.
  • 02
   0253
   1 -1
   13:59, 5 окт 2014
   на Първомай ли сте юрист
 • 4
  Пр
  проф. Юлиян Вучков
  2 0
  14:49, 5 окт 2014
  "А бе пийте си ги тези хапчета реедоовноо бе мили братя и сестри."
 • 5
  Бу
  Буден
  1 0
  14:51, 5 окт 2014
  Е РИК се е задействала бързо:
  rik17.cik.bg/reshenie/?no=203&date=05.10.2014

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини