24 °C

Ограничителен режим за застъпници въведоха в избирателна секция

Да ограничат достъпа на застъпници са решили единодушно членовете на комисията в първа избирателна секция в Първомай. На базата опит от миналия вот, те са преценили, че само по този начин могат да въведат дисциплина и да не допуснат намеса в работата им. Сега наблюдатели и застъпници седят в коридора пред стаята, но имат право да надничат през отворената врата.

В протокола са записани две решения. Едното, че в стаята могат да присъстват само членовете на СИК. Второто е, че протокол се издава само на един представител на партия. Въпреки, че няма решение за присъствието на застъпници по време на вота вътре в стаята, всички те са извън нея. Представители на три политически партии вече минаха през секцията и обясниха на председателя Димитрия Желязкова и членовете, че техните решения са в разрез със Закона, а един от тях се закани да извика  и телевизия, която да направи позорното им решение достояние на цяла България.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  За
  застъпник
  7 -3
  13:01, 5 окт 2014
  Тъпа ГЕРБеро снайперистка уйдорма. Ако си направят труда да отворят Избирателния Кодекс и прочетат алинеите на чл. 120 ще видят , че застъпника има право да присъства в изборното помещение при откриване на изборния ден, през цялото време на гласуване и при приключване на изборния ден и установяване на резултатите от изборите като му се предоставя визуален достъп до работата на комисията.Интересно ще бъде как качени един върху друг 20 застъпника ще гледат през вратата как комисията брои. Да се чуди чиляк да плаче от простотията или да се смее!
 • 2
  Знаете , че лидер се избира най - трудно, но може да го познаем по няколко особености :
  - Не си гледат в краката , когато ходят.
  - Виждат какво се задава зад ъгъла.
  - Спират да правят неща , които носят комфорт само на тях.
  - Капацитет да развиеш отношение с хора различни от теб - биологически , политически , културно и икономически.
  - Обективни и не поддаващи се на лъжата.
 • 3
  Юр
  Юрист
  5 0
  13:16, 5 окт 2014
  Съгласно Избирателния Кодекс ако някой застъпник пречи на работата на комисията Председателя има право след гласуване и отразяване в нарочен протокол да го отстрани от изборното помещение. Но всички и то в повечето секции в Общината това вече е такава простотия, че си заслужава да влезе в книгата ГИНЕС.
  • 02
   0253
   1 -1
   13:59, 5 окт 2014
   на Първомай ли сте юрист
 • 4
  Пр
  проф. Юлиян Вучков
  2 0
  14:49, 5 окт 2014
  "А бе пийте си ги тези хапчета реедоовноо бе мили братя и сестри."
 • 5
  Бу
  Буден
  1 0
  14:51, 5 окт 2014
  Е РИК се е задействала бързо:
  rik17.cik.bg/reshenie/?no=203&date=05.10.2014

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини