14 °C

РИК отмени решението на първа СИК

До 17 Районна избирателна комисия е подаден сигнал за решението на Първа СИК да не допуска наблюдатели и застъпници в стаята, в която се намират членовете ѝ, по време на изборния процес и преброяването на бюлетините. Решението с, което излезе РИК е, че отменя протоколното  решение  на Секционната избирателна комисия и указва на ВСИЧКИ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ В 17 ИР да допускат в изборното помещение при отварянето на избирателните кутии и установяването на резултатите от гласуването в секцията кандидатите за народни представители, по един застъпник на кандидатската листа, по един представител на партия, коалиция или инициативен комитет, по един наблюдател от организация, регистрирана за наблюдение на изборите, по един регистриран анкетьор от регистрирана социологическа агенция, представители на средствата за масово осведомяване - по един от съответното средство за масово осведомяване, като им се осигурява пряка видимост при преброяване на гласовете, както и да предоставят при поискване заверено копие от протокола на СИК на членовете на СИК, кандидатите за народни представители, застъпниците, представителите на партии, коалиции или инициативни комитети и наблюдателите съгласно разпоредбите на ИК и Методическите указания на ЦИК до СИК.    

 Почти 23% от имащите право на глас в община Първомай са го упражнили до обяд. Активността не е много по- ниска от средната за страната.

От възможността да гласуват машинно днес са се възползвали над 90% от миналите през секциите гласуващи. Малцината от нежелаещите се оправдават с липса на време. Членовете на секционните комисии помагат и обясняват технологията машинно упражняване на вот на всеки един гласоподавател. Въпреки притесненията на голяма част от възрастните хора, машинното гласуване е опростено и не изисква някакви специални технически познания. А за всички е любопитно до колко резултатите от редовния избор ще бъдат близки до експерименталния вот.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  За
  застъпник
  8 -4
  15:44, 5 окт 2014
  Да! Отмени! Там има умни хора а не разносвачи на сирене и снайперисти!Жалко, че последните определят съдбите ни!
 • 2
  Сп
  спиро
  7 -1
  17:59, 5 окт 2014
  Стар съм вече за преференция, ама гласувах за тези които са най близко до моите разбирания и това не са АБВ. Веднага ги отсвирих.
 • 3
  Za
  ZABOBOL
  1 0
  18:41, 5 окт 2014
  Pik kaza na sik: Ai SIKtir!
 • 4
  33
  33
  2 0
  19:21, 5 окт 2014
  Резултата е лютеница ама с хорце

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
27 сеп 2020
Последни новини