2 °C

РИК отмени решението на първа СИК

До 17 Районна избирателна комисия е подаден сигнал за решението на Първа СИК да не допуска наблюдатели и застъпници в стаята, в която се намират членовете ѝ, по време на изборния процес и преброяването на бюлетините. Решението с, което излезе РИК е, че отменя протоколното  решение  на Секционната избирателна комисия и указва на ВСИЧКИ СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ В 17 ИР да допускат в изборното помещение при отварянето на избирателните кутии и установяването на резултатите от гласуването в секцията кандидатите за народни представители, по един застъпник на кандидатската листа, по един представител на партия, коалиция или инициативен комитет, по един наблюдател от организация, регистрирана за наблюдение на изборите, по един регистриран анкетьор от регистрирана социологическа агенция, представители на средствата за масово осведомяване - по един от съответното средство за масово осведомяване, като им се осигурява пряка видимост при преброяване на гласовете, както и да предоставят при поискване заверено копие от протокола на СИК на членовете на СИК, кандидатите за народни представители, застъпниците, представителите на партии, коалиции или инициативни комитети и наблюдателите съгласно разпоредбите на ИК и Методическите указания на ЦИК до СИК.    

 Почти 23% от имащите право на глас в община Първомай са го упражнили до обяд. Активността не е много по- ниска от средната за страната.

От възможността да гласуват машинно днес са се възползвали над 90% от миналите през секциите гласуващи. Малцината от нежелаещите се оправдават с липса на време. Членовете на секционните комисии помагат и обясняват технологията машинно упражняване на вот на всеки един гласоподавател. Въпреки притесненията на голяма част от възрастните хора, машинното гласуване е опростено и не изисква някакви специални технически познания. А за всички е любопитно до колко резултатите от редовния избор ще бъдат близки до експерименталния вот.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  За
  застъпник
  8 -4
  15:44, 5 окт 2014
  Да! Отмени! Там има умни хора а не разносвачи на сирене и снайперисти!Жалко, че последните определят съдбите ни!
 • 2
  Сп
  спиро
  7 -1
  17:59, 5 окт 2014
  Стар съм вече за преференция, ама гласувах за тези които са най близко до моите разбирания и това не са АБВ. Веднага ги отсвирих.
 • 3
  Za
  ZABOBOL
  1 0
  18:41, 5 окт 2014
  Pik kaza na sik: Ai SIKtir!
 • 4
  33
  33
  2 0
  19:21, 5 окт 2014
  Резултата е лютеница ама с хорце

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
23 яну 2021
Последни новини