Инвалидите спортуваха сред природата

Местността около параклиса „Св. Панталеймон“ избра общинската организация на Съюза на инвалидите в Първомай за провеждането на спортния си празник. 110 от членовете взеха участие в 9-тата ежегодна надпревара. Решението на Управителния съвет тази година да избягат от градските улици и да се съберат сред природата беше прието с въодушевление. Осигурен беше транспорт за всички общински клубове – от Градина, Дълбок извор, Крушево, Татарево, Брягово и Първомай, а за здравето на всички се грижеше и медицински екип. За пореден път инвалидите показаха завиден дух. Те се състезаваха в 4 дисциплини – дартс, стрелба с малка топка, дърпане на въже и бягане. За победителите имаше награди.

Гости на празника бяха двамата заместници на общинския кмет – Юлиян Димитров и Николай Митков. Те пожелаха на хората с увреждания здраве  и сила и да запазят духа и позитивизма си въпреки трудностите.

Председателят на местната организация Златка Кирева поздрави колегите си и им обеща и други такива празници сред природата, заредени с много положителна енергия. Тя не пропусна да изкаже благодарност на кмета Папазов за загрижеността му и приносът му към организацията на хората с увреждания и нейното развитие.

След състезанието всички участници получиха топъл обяд. Кольо Манахилов и фолклорните групи се погрижиха за доброто настроение. Красивата природа и положителните емоции направиха деня на присъстващите по- различен, запомнящ се и им дадоха надежда за по- добър живот. 

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини